časopis Ozvěny
Text dotazu
Vážení,
obracím se na Vás s prosbou. Od žadatele z Fakulty restaurování, z kopie stránky v knížce, jsem si přesně opsala citaci, jejíž primární zdroj sháním:
Procházka, Z. Po stopách záhadného kameníka: In: časopis Ozvěny , 3/I, 1990.
Bohužel jsem byla v hledání neúspěšná. Narazila jsem na těšínský "časopis Ozvěny", ale ten to není. Vydává jej domov pro seniory v Těšíně - jejich ředitel mi odpověděl, že to není on. Při zadání hesla Ozvěny se mi v NKP-seriály zobrazí 46 odkazů, ale žádný se mi nezdá být "ten pravý".
Našla jsem dva, které by se tomu blížily, ale tam mi zase nesedí roky.
Zkusila jsem i ANL i JIB ale bezúspěšně. Poradíte mi?
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
dle "Přehledu periodického tisku v ČR v roce 1990" vycházela v roce 1990 následující periodika s názvem "Ozvěny":
* Ozvěny :Informace o dění v obvodě Praha 4 (1x měsíčně, ABA 001)
* Ozvěny : Novinky Zemědělského družstva Plazy (nepravidelně (4 s.), ABA 001, KLG 001)
* Ozvěny : Týdeník okresu Frýdek - Místek (1 x týdně, OLA 001, ABA 001)
* Ozvěny Lanškrouna : Nezávislé soukromé noviny (ABA 001, HKA 001)
* Ozvěny Ondřejova, Třemblat a Turkovic (1 x měsíčně, ABA 001, KLG 001)
Většina z výše uvedených periodik je v Národní knihovně ČR pravděpodobně dostupná pouze v exempláři Národního konzervačního fondu. Dostupnost zmíněných periodik je nutné ověřit přímo v oddělení Národního konzervačního fondu - mají zde k dispozici lístkový katalog periodik NKF (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cdh_studovna.htm). V současné době je ovšem Studovna Národního konzervačního fondu uzavřena.
Prošli jsme periodika, která máme k dispozici v Klementinu (Ozvěny : Týdeník okresu Frýdek - Místek a Ozvěny Lanškrouna). Zdá se ovšem, že ani jedeno z uvedených periodik článek: Procházka, Z. Po stopách záhadného kameníka: In: Ozvěny, 3/1, 1990, neobsahuje.
Použité zdroje:
* Přehled periodického tisku v České republice v roce 1990. Praha : Národní knihovna, 1991. (3 sv.)
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.06.2012 13:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu