Časopis NOVÁ DOBA
Text dotazu
Dobrý den,
zajímalo by mne, zda jsou dostupné historické ročníky časopisu Nová doba od
roku 1980.
Odpověď
Dobrý den,
svazky časopisu Nová doba nabízí Národní knihovna ve dvou exemplářích.
Záznam o nich naleznete v Naskenovaných katalozích: http://katif.nkp.cz/  (Generální katalog III., DIS - DOKS, čísla záznamů 191 a 192), signatury: 54 D 11865, 54 D 13729. Oba záznamy mají několik podlístečků. Listovat v nich můžete pomocí šipek umístěných nad naskenovaným lístkem. Jednotlivé svazky periodika si můžete vypůjčit do Všeobecné studovny Klementina. Objednávku je možné provést pomocí odkazu "Objednat titul". O průběhu zpracování objednávky budete informován prostřednictvím e-mailu. Celkový počet objednaných svazků by neměl překročit 10 svazků (pod Vašim jménem by nemělo být připraveno k vyzvednutí více než 10 kusů knih(svazků)). Svazky si můžete přes Naskenované katalogy objednat i jako neregistrovaný uživatel knihovny, k přístupu ke svazkům je ovšem již registrace nezbytná.
Časopis Nová doba vycházel od roku 1952 s podnázvem Týdeník. Od roku 1960 byl časopis vydáván s podnázvem Zahraničně politický týdeník. Číslem 32 ročníku 26 (1968) časopis zanikl. Obnoven byl v roce 1970. Definitivně časopis Nová doba zanikl v roce 1990 (č.26).
Kromě Národní knihovny v Praze vlastní časopis i Vědecká knihovna Olomouc (sign. II 203.624), Slezský ústav Opava (sign. H 1144), Studijní a vědecká knihovna Plzeň (sign. 36A45, 6472).
Souborný katalog ČR - Seriály: http://sigma.nkp.cz/F/53TENF796BPKK9HQB14A9NJMBS1VJ1EXLFLNVL8UBDVI7BRGUF-00582?func=file&file_name=find-b&local_base=SKCP
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.12.2008 15:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu