časopis Mladý svět
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych Vás požádat o informaci jak máte v letních měsících otevřenou studovnu časopisů? Potřebovala bych všechny čísla časopisu Mladý svět od roku 1980 do roku 1989, tak bych se chtěla informovat kde tyto čísla najdu, zda je tam všechny máte (fyzicky nebo elektronicky?) a jak jejich vyhledávání funguje.
Děkuji za vaše odpovědi.
Odpověď
Dobrý den,
V odkazech Vám zasíláme podrobný rozpis otevírací doby Národní knihovny během letních měsíců:
Provozní doba Národní knihovny obecně v době letních prázdnin: http://www.nkp.cz/aktuality/novinky-titulni-strana/letni-provozni-doba
Studovna periodik bude mít přes léto otevřeno v út a čt od 9 - 19 hodin, viz. odkaz http://www.nkp.cz/sluzby/dulezite-odkazy/provozni-doba/provoz
Mladý svět z let 1980 až 1989 je svázán pololetně (tedy např. rok 1980 se skládá ze svazku 1 a svazku 2, následující roky taktéž), uložen ve skladišti. Znamená to tedy, že nepůjdete do Studovny periodik, která má v létě omezený provoz, ale můžete v klidu studovat objednané svazky ve Všeobecné studovně, jež má otevřeno 9 - 19 hodin od pondělka do pátku (během léta). Elektronicky Mladý svět zpracován není.
Doporučovala bych Vám se předregistrovat (odkaz: http://www.nkp.cz/aktuality/novinky-titulni-strana/sluzby/predregistrace ) a z domova si objednat požadované ročníky ke shlédnutí. Knihovní jednotky budete mít připraveny ke shlédnutí ve Všeobecné studovně během jednoho pracovního týdne ode dne objednání. Ušetříte si tím čekání na knihovní jednotku, neboť standardní doba expedice ze skladišť činí 1,5 - 2 hodiny.
V Hale služeb budete muset registraci dokončit. Nezapomeňte proto platný občanský průkaz a Kč 110,- na vystavení legitimace včetně fotky. Legitimace je platná 1 rok od data vystavení.
Obor
Informace o knihovně
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.07.2013 09:33
Jan Severa píše:
Neděle 28.10.2018 13:54
několik ročníků časopisu Mladý svět od roku 1981 mám k dispozici. Pokud byste měli zájem, ozvěte se.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu