časopis Květy
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda jsou přístupné ke studiu všechna vydání časopisu
Květy od roku 1945 do roku 1989? Jako část své diplomové práce jsem dostala
zadání provést obsahovou analýzu právě časopisu Květy - jak byla zobrazována
v uvedených letech rodina. Prosila bych tedy o radu, jak se k těmto
materiálům dostat, zda jsou vůbec přístupné veřejnopsti a pokud ano kde.
Předem mnohokrát děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
časopis Květy vlastní dle Souborného katalogu ČR: http://sigma.nkp.cz/cze/skcp Národní knihovna (roky 1952 - 1990), Univerzita Karlova v Praze - Fakulta sociálních věd - Středisko vědeckých informací (1953 - 1990) a Vědecká knihovna Olomouc (1951 - 1990). Rok 1951 je uveden jako první ročník.
Bohužel ročníky od roku 1945 se nám nepodařilo v žádném souborném katalogu ČR dohledat. Ani bibliografické přehledy časopisů vydávaných od roku 1919 do roku 1950 časopis Květy neuvádějí.
V Národní knihovně naleznete záznam o časopisu v Naskenovaných katalozích (KATIF): http://katif.nkp.cz/ , Generální katalog III., v levé svislé liště KULI - LANF, v pravé svislé liště číslo lístku: 384 (signatura: 54 B 2513).
Jednotlivé ročníky časopisu si přes tento katalog můžete předem objednat pomocí formuláře, který se Vám otevře po rozkliknutí kolonky "Objednat titul" (nad naskenovaným lístkem). Svazky jsou učeny k prezenčnímu studiu ve Všeobecné studovně NK ČR v Klementinu. Pracovníci Haly služeb NK ČR Vás budou prostřednictvím e-mailu informovat o průběhu zpracování Vaší objednávky. Ročníky časopisu si takto můžete objednat i v případě, že dosud nejste registrovanou čtenářkou Národní knihovny, pro přístup k časopisu ve Všeobecné studovně je ovšem registrace v NK ČR nezbytná. Při objednávání pouze pamatujte na pravidlo Všeobecné studovny, které v rámci kapacitních skladovacích míst vyžaduje, abyste neměla objednáno více než 10 svazků najednou. V případě Květů se jedná o dva svazky ročně, smíte si tedy objednat pouze 5 ročníků po dvou svazcích. Postupně, jak budete vyřazovat prostudované ročníky, můžete další svazky doobjednávat. Pokud by nebylo možné některé svazky zapůjčit, z důvodu poškození apod., existují ještě svazky uložené v Národním konzervačním fondu NK ČR v Hostivaři. Tyto svazky jsou ovšem zapůjčovány pouze v případě, že neexistuje druhý dostupný exemplář k zapůjčení do Všeobecné studovny v Klementinu. Rezervní svazky se studují ve speciální studovně v Hostivaři a o zapůjčení svazků se musíte předem domluvit v Hale služeb v Klementinu na informacích. viz.: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cdh_studovna.htm .
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.05.2008 08:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu