časopis Cyklista
Text dotazu
Dobrý den, je prosím možné dohledat časopis Cyklista -ročník 12 z roku 1896, číslo 18 a číslo 20?
A je prosím možné získat např. skeny, pokud uvedu stranu?
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
uvádíme Vám informace o dostupnosti časopisu Cyklista, jehož plná citace je následovná:
Cyklista: odborný list pro zájmy sportu cyklistického. Praha: Česká ústřední jednota velocipedistů, 1885-1949.
Dostupnost časopisu v českých knihovnách zjistíte jednoduše prostřednictvím Souborného katalogu periodik, který naleznete na adrese http://aleph.nkp.cz/F/. Jedná se o bázi SKCP - Souborný katalog ČR - Seriály.
Dle tohoto katalogu mají ročník 1896 ve svém fondu následující knihovny:
* Národní knihovna ČR Praha - sign. 54 B 467, roky  1885-1903,08-49
* Národní muzeum - Hist.muz.-odd.dějin těl. vých. Praha - sign. C 1, roky 1884-1903,08,21-49
* Studijní a vědecká knihovna Plzeň - sign. IIA155, roky 1896-1900
* Národní technické muzeum Praha - sign. E162, roky 1884-1948
Co se týká Národní knihovny ČR, tak dostupnost jednotlivých ročníků zjistíte prostřednictvím našeho online katalogu (báze NKC) na adrese http://aleph.nkp.cz/F/. Rok 1896 je bohužel poškozený a je umístěn v Centrálním depozitáři v Hostivaři ve zvláštním fondu pro poškozené tituly.
Proto Vám radíme obrátit se raději na jinou knihovnu, která titul vlastní a požádat ji o zhotovení kopií, příp. scanů, pokud to ovšem bude v souladu s autorským zákonem 121/2000 Sb. Dle tohoto zákona jsou díla chráněna 70 let po smrti autora. Pokud tedy v časopise bude článek autora, jeho práva ještě platí, není možné bez jeho souhlasu dostat digitální podobu díla.
Jednodušší je papírová kopie, pro tu nejsou potřeba žádná autorský svolení, kopie je však možné použít výhradně pro osobní potřebu objednavatele.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.11.2014 18:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu