časopis Číšnické listy
Text dotazu
Prosím o sdělení, v jakém období vycházely v ČSR Číšnické listy a v které knihovně je lze najít? Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
pod názvem "Číšnické listy" vycházel časopis Orgánu československého číšnictva v letech 1895 - 1896 třikrát měsíčně.
V roce 1897 byl časopis přejmenován na "Hostinskou revue". Čtvrtý ročník vyšel již opět pod názvem "Číšnické listy". V roce 1904 změnil časopis název na  "Číšnický obzor".
V roce 1913 se "Číšnický obzor" spojil s  časopisem "Hostinský pomocník" a vznikl časopis "Věstník hostinského pomocníka" ((1913 - 1916).
V letech 1922 - 1923 vycházel opět "Číšnický obzor", přejmenovaný později na "Číšnické rozhledy". Pod tímto názvem vycházel časopis až do roku 1935.
Dle Souborného katalogu ČR - seriály (http://aleph.nkp.cz/cze/skcp) jsou "Číšnické listy" dostupné pouze v Národní knihovně ČR. Uloženy jsou pod signaturou 54 A 559. Viz  Naskenovaný lístkový katalog (KATIF:
http://katif.nkp.cz/)-  Generální katalog I. > Lenis - Luch > 015:
Lisk-Listy J > č. lístku: 1156. Součástí záznamu v Neskenovaných katalozích je i možnost objednat konkrétní Vámi vybrané ročníky předem do Všeobecné studovny Klementina (zde pro Vás budou připraveny po dobu jednoho týdne - z kapacitních důvodů je možné objednat maximálně 10 svazků).
Pokračující výše zmíněné ročníky jsou dostupné pod následujícími signaturami
(54 C 1959; 54A 923):
* Generální katalog I > Us - Vogš > 016: Vestni-Veteq > č. lístku: 660
* Generální katalog I > Novotny F - Paso > 004: Obez-Obzor > 1025
Použité zdroje:
*  Česká retrospektivní bibliografie. Řada 2, Časopisy. Díl 1, Časopisy České republiky od počátku do roku 1918 (CERBI C1). Brno : Sdružení knihoven ČR : Moravská zemská knihovna, 2010.
*  Česká retrospektivní bibliografie. Řada 2, Časopisy. Díl 2, Časopisy České republiky 1919-1945 (CERBI C2). Brno : Sdružení knihoven ČR : Moravská zemská knihovna, 2006-2007.
* Periodika vydávaná v českých zemích:
https://aleph.mzk.cz/F/ANLK6JE13PIGNECIFPBIBEUKQE3YNIBFRTDC31QHLA5P4D9255-06
806?func=file&file_name=find-b&local_base=sbp01%5Fper
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.08.2012 09:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu