Časopis Čin
Text dotazu
Prosím o sdělení, zda Vaše knihovna má ve svých
fondech (k nahlédnutí)časopis Čin, týdeník vycházející v Praze od roku 1930.
Jeho vedoucí redaktorkou byla Marie Majerová a někdy se vyskytuje pod názvem
"Týdeník pro kulturní a jiné veřejné otázky"; jiný název titulu uvádím pro
upřesnění, protože se vyskytují i jiné, podobné, např. časopis ČIN vydávaný
Československou sociální demokracií nebo organizací SKAUT. Ke studiu hledám
rok 1948 tohoto periodika (snad ročník 20?, pokud vycházelo i za 2. světové
války). V elektronické verzi Vašeho katalogu jsem našel informaci jen o
třech ročnících tohoto časopisu, a to v Hostinaři a v Klementinu. Možná jsem
však hledal špatně nebo na nesprávném místě. Nejsem z Prahy, proto využívám
této Vaší služby. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobry den,
podle bibliografie "Casopisy Ceske republiky 1919-1945" vychazel Vámi uvedeny casopis Cin od 31.10.1929 (c. 1, roc. 1) do 9.2.1939 (c. 3, roc.
11).  Podrobnejsi zaznam casopisu Cin si muzete prohlednout  v Souborne bazi PER (http://www.mzk.cz/katalogy/).
NK CR ma podle naskenovaneho Generalniho katalogu I casopis Cin ve dvou exemplarich - signatura 54 J 8501/roc. 1-5, 6 (poskozeny), 7-9  a signatura
54 H 19146/roc. 1-6, 8-9.
Zaznamy s prehledem dostupnych rocniku si muzete vyhledat v Generalnim katalogu I - http://katif.nkp.cz/katalogy.aspx >> Generalni katalog I >> skrin Cervi-Dobs  >> zasuvka Cervi-Citanka >> zaznamy c.  727-728. Zaznamy s konkretnim cislem si vyberete v pravem pohyblivem sloupci.  Nektere rocniky jsou bohuzel hlaseny jako ztrata, pripadne jsou poskozene.
Rocniky, ktere jsou v NK CR dostupne a nejsou vylouceny kvuli spatnemu fyzickemu stavu z pujcovani, si muzete objednat ke studiu prostrednictvim Elektronickeho katalogu NK CR  - baze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc - roc. 1 a 3, podminkou je platny ctenarsky prukaz) nebo v naskenovanych katalozich (odkaz "Objednat titul" najdete v levem hornim rohu nad naskenovanym katalogizacnim listkem, pri tomto zpusobu objednani neni nutne mit platny ctenarsky prukaz, pro samotne studium objednanych dokumentu je vsak jiz nezbytny).  Doba expedice jsou cca 2-3 hodiny po objednani. Casopis je mozne studovat pouze prezencne ve studovnach NK CR (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Studovny&submenu3=53). Na strankach NK CR naleznete i blizsi informace o provozni dobe NK CR (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Provozni_doba&submenu3=65),
respektive Letni provozni dobe, ktera je platna  od 7.7.2008 (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_provoz.htm).  Jsou zde i uvedeny podminky pro ziskani ctenarskeho prukazu NK CR (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Jak_to_tady_chodi&submenu3=98),
ktery si muzete nechat vystavit v Hale sluzeb.
Podle Souborne baze  PER (http://www.mzk.cz/katalogy/) a Souborneho katalogu CR (http://skc.nkp.cz) maji casopis Cin ve svem fondu i dalsi knihovny:
* Knihovna Narodniho muzea (http://www.nm.cz/knihovna-nm/) Z 21 F 13 1929-1939,
* Moravska zemska knihovna (http://www.mzk.cz) 4-132 990 1931-1938
* Vedecka knihovna Olomouc (http://www.vkol.cz) II 81.860 1929-1931,
1933-1939
* Regionalni muzeum Kolin (http://www.kolin.cz/muzeum) signatura JL 1929-1930 Casopis muze byt dostupny i v dalsich knihovnach, zaznam jsme nalezli napr. v katalogu MSVK Ostrava (1929-1937, http://www.svkos.cz).
Doporucili bychom Vam proto proverit katalog napr. nejblizsi krajske knihovny.
pouzita literatura:
* KUBICEK, Jaromir. Ceska retrospektivni bibliografie. Rada 2, Casopisy. Dil 2, Casopisy Ceske republiky 1919-1945. Cast 1, Bibliografie. Sv. 1, A-K.
Brno : Sdruzeni knihoven CR : Moravska zemska knihovna, 2006. s. 212. ISBN 80-86249-36-0.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.07.2008 10:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu