časopis Československý rozhlas
Text dotazu
Přesná formulace dotazu: Dobrý den!
Omlouvám se, že Vás obtěžuji, ale pokud Vám to nevadí, rád bych se zeptal,
zda nevlastníte (pokud možno komletní) staré ročníky časopisu Československý
rozhlas (dříve též Československý rozhlas a televise). Jeden můj přítel je
potřebuje ke svému vědeckému zkoumání, nejlepší by bylo asi v elektronické
podobě, pokud je. Přeji Vám pěkný den.
Odpověď
Dobrý den,
omlouváme se za opožděnou odpověď. Národní knihovna má ve svém fondu následující ročníky časopisu Československý rozhlas:
Týden rozhlasu (sg. 54 C 3447) vycházející od roku 1934,který změnil název v roce 1953 na
Československý rozhlas a televize (sg. 54 C 3447), později, od roku 1977 do roku 1991, vycházel pod názvem Rozhlas (sg.54 C 3447).
Konkrétní rozpis dostupných ročníků naleznete v naskenovaném Generálním katalogu III (http://katif.nkp.cz >> Generální katalog III > zásuvka TV-U  > záznam č. 92).
Časopis je v našem fondu pouze v papírové podobě. Je možné si jej objednat do studovny k místnímu studiu, případně z nich zhotovit samoobslužně kopie pokud to dovoluje formát časopisu a jeho fyzický stav. Podmínkou výpůjčky je průkazka čtenáře NK ČR (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Jak_to_tady_chodi&submenu3=98). Ke studiu je nutné si časopis předem objednat např. prostřednictvím naskenovaného Generálního katalogu, odkaz na objednávku naleznete v levém horním rohu  nad naskenovaným lístkem. Pro samotné objednání není nutné mít platný čtenářský průkaz. Doba expedice jsou cca 2-3 hodiny. V současné době je NK ČR do 10.8.2008 uzavřena. V omezené letní provozní době bude NK ČR opět otevřena od 11.8. dp 31.8.2008 (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Provozni_doba&submenu3=65).
S dotazem, zda neexistuje elektronická podoba časopisu,  se také můžete obrátit na archiv Českého rozhlasu , http://www.rozhlas.cz.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.08.2008 13:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu