Časopis Čechoslaw
Text dotazu
Dobrý den, podle několika indicií jsem dospěl k závěru, že časopis Čechoslav vydávaný v první polovině devatenáctého století se vydával i v Hradci Králové, tudíž se na vás obracím s dotazem, zda nemáte náhodou k dispozici některý z výtisků. Pomáhám na toto téma zpracovávat referát.
Odpověď
Dobrý den,
jako odpověď na Váš dotaz uvádíme. Časopis Čechoslaw, který vycházel v letech 1820-1825 vydával V.R.Kramerius, K.V.Enders a J.F.Schönfeld. Časopis Čechoslaw, který máte asi na mysli, vycházel v letech 1830-1831 a vydával ho královéhradecký nakladatel J.H.Pospíšil. Informace o obou periodikách uvádí
Lexikon české literatury. Osobnosti, díla, instituce. Praha, Academia 1985, s. 417-422.
Co se týká možnosti vypůjčení konkrétních výtisků časopisu Čechoslaw z let 1830-1831 posíláme Vám lokální údaje ze "Souborné báze regionálních seriálů Královéhradeckého kraje za léta 1800-1965", kde jsou uvedeni vlastníci dokumentu s možností jeho zapůjčení:
Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové: 403 166 / 1830-1831 (chybí sv. 5, 7-8/1831), 400 458 / 1830-1831, 403 167 / 1830-1831 (chybí: 1-2/1830, 7-8/1831). Dostupnost: pouze prezenčně s možností kopie. Muzeum východních Čech v Hradci Králové - Společenskovědní knihovna: 3330 / 1830-1831. Dostupnost pouze prezenčně bez možnosti kopií . Správa Krkonošského národního parku - Krkonošské muzeum Vrchlabí : PC 57 / 1830-1831.
Naše knihovna daný titul ve svých fondech nemá.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
21.02.2008 15:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu