čas v literatuře
Text dotazu
Dobry den,ja by som Vas chcela poprosit o radu ohladom chapania casu v mod.romane, jeho reflexie, pricom primarna kniha je od H. Bergsona - Cas a svoboda v porovnani s knihami M. Prousta - Hladanie strateneho casu, Pechar - Dvacate stoleti v zrcadle literatury, Culler - kratky uvod do literarni teorie.Neviem najist nit.Dakujem Vam dopredu velmi pekne.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel v možnostech této služby není odpovědět na Váš dotaz.
Doporučili bychom Vám abyste se podívala na níže zmíněné recenze k jednotlivým dílům, kde byste mohla načerpat pravděpodobně alespoň některé zajímavé myšlenky. Tyto recenze se nám podařilo vyhledat v databázi ANL http://aleph.nkp.cz/cze/anl, která obsahuje články z českých novin, časopisů a sborníků, po zadání názvů jednotlivých děl:
* Vinický, Pavel. Hledání ztraceného času. Ikarie, 2007, 18(9), s. 59-60. ISSN 1210-6798.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001074736&local_base=ANL ]
* Harák, Ivo. Hledání ztraceného času. Nové knihy, 2001, 41(15), s. 23. ISSN 0322-922X.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000653544&local_base=ANL ]
* Špánková, Silvie. Variace na hledání ztraceného času. Host, 2003, 19(2). Recenzní příloha, s. X-XI. ISSN 1211-9938.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000760666&local_base=ANL ]
* Tůma, Petr Valdez. Bergsonova filosofie ve světle dvojího smyslu života. Reflexe, 2007, 33, s. 121-127. ISSN 0862-6901. Dostupné také z: http://www.reflexe.cz/File/worms-r33.pdf.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001128468&local_base=ANL ]
* Pechar, Jiří. [Čas a svoboda]. Tvar, 1995, 6(6), s. 20. ISSN 0862-657X. Dostupné také z: http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=Tvar/6.1995/6.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000225020&local_base=ANL ]
* Fiala, Jiří. [Čas a svoboda]. Vesmír, 1995, 74(3), s. 163-164. ISSN 0042-4544. Dostupné také z: http://www.vesmir.cz/archiv/rok/rok/1995.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000237109&local_base=ANL ]
* Mališ, Otakar. [Dvacáté století v zrcadle literatury]. Literární noviny, 2000, 11(10), s. 9. ISSN 1210-0021. Dostupné také z: http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=LitNIII/11.2000/10.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000594324&local_base=ANL ]
* Vochoč, Ota. [Dvacáté století v zrcadle literatury]. Filosofický časopis, 2000, 48(1), s. 145-150. ISSN 0015-1831.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000605128&local_base=ANL ]
Dále také můžete vyhledávat v této databázi i sama nebo také v online katalogu Ústavu pro českou literaturu.: http://www.ucl.cas.cz/cs/knihovna/elektronicky-katalog.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.01.2014 10:43
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu