Čaroděj ze země Oz
Text dotazu
Dobrý den,
potřebovala bych zjistit kolikrát, kdy a v jakých nakladatelstvích vyšla česky kniha Čaroděj ze země Oz spisovatele Lymana Franka Bauma. Prosím, poradíte mi?
Odpověď
Dobrý den,
Baumův "Čaroděj ze země Oz" byl do češtiny poprvé přeložen až v 60. letech. V katalogu České národní bibliografie, Souborném katalogu ČR a Jednotné informační bráně jsme dohledali následují vydání této knihy.
Protože vydavatelé mají od roku 1935 ze zákona povinnost odevzdávat 1 - 2 výtisky od každé vydané knihy Národní knihovně ČR a některým dalším knihovnám v ČR, měl by být níže uvedený seznam teoreticky úplný.
Nevylučujeme ovšem možnost, že některý z vydavatelů povinný výtisk odevzdat opomenul.
*     Čaroděj ze země Oz : malé čarodějné povídky ze země Oz = The little wizard stories of Oz / Lyman Frank Baum ; [pro výuku upravil kolektiv Anglictina.com]. -- 1. vyd.. -- Brno : Edika, 2012. -- 108 s. : il. ; 21 cm + 1 CD (MP3)
*     Čaroděj ze země Oz / L. Frank Baum ; ilustroval Andrej Augustín ; [z anglického originálu ... přeložila Helena Čížková]. -- V Praze : XYZ, c2011. -- 220 s. : barev. il. ; 24 cm
*     Čaroděj ze země Oz / Lyman Frank Baum ; [adaptace Roland Mann ; ilustrace Kevin L. Jones ; překlad Irena Klímová]. -- 1. vyd.. -- Praha : Grada, 2010. -- 72 s. : vše barev. il. ; 24 cm
*     Čaroděj ze země Oz / L. Frank Baum ; ilustroval Andrej Augustín ; [z anglického originálu ... přeložila Helena Čížková]. -- Praha : XYZ, 2010. -- 220 s. : il.
*     Čaroděj ze země Oz / [překlad Lenka Jagošová]. -- 1. vyd.. -- Praha : Sun, 2006. -- [16] s. : vše barev. il. ; 30 cm
*     Wondereful wizard of Oz = Čaroděj ze země Oz / Lyman Frank Baum ; [z angličtiny přeložila Monika Vosková]. -- Praha : Garamond, 2005. -- 305 s. ; 18 cm
*     Čarodějná země Oz / Lyman Frank Baum ; ilustroval Jiří Běhounek ; [z anglického originálu ... přeložila Monika Vosková]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Aventinum, 2004. -- 183 s. : barev. il. ; 24 cm
*     Čaroděj ze země Oz [hmatové písmo]. Svazek 3 / Lynan [i.e. Lyman] Frank Baum. -- Praha : KTN, 2002. -- [29] listů v Braillově písmu ; 30 cm
*     Čaroděj ze země Oz [hmatové písmo]. Svazek 2 / Lynan [i.e. Lyman] Frank Baum. -- Praha : KTN, 2002. -- [51] listů v Braillově písmu ; 30 cm
*     Čaroděj ze země Oz [hmatové písmo]. Svazek 1 / Lynan [i.e. Lyman] Frank Baum. -- Praha : KTN, 2002. -- [44] listů v Braillově písmu ; 30 cm
*     Čaroděj ze země Oz / Lyman Frank Baum ; ilustroval Jiří Běhounek ; [přeložila Monika Vosková]. -- Vyd. 2., Tohoto překladu 1.. -- Praha : Svoboda, 1995. -- 106 s. : barev. il. ; 29 cm
*     Čaroděj ze země Oz. 2. svazek / L. Frank Baum. -- 1. vyd.. -- Praha : Slepecká tiskárna a knihovna, 1989. -- 134 s.
*     Čaroděj ze země Oz / Lyman Frank Baum ; z angl. pův. vyd. The new Wizard of Oz přel. Jakub Markovič ; [barev.] il. Arnošt Karásek. -- 1. vyd.. -- Praha : SNDK, 1962. -- 145, [4] s. ; 4°
Na motivy "Čaroděje ze země OZ" byly napsány a přeloženy též následující dvě knihy:
*    Čaroděj ze země Oz / podle L. Franka Bauma napsala Lucy Kincaidová ; ilustroval Gill Guile ; [z anglického originálu ... přeložila Jarmila Jurečková]. -- 1. vyd.. -- Havlíčkův Brod : Fragment, [1999?]. -- 45 s. : barev. il. ; 30 cm
*    Čaroděj ze smaragdového města : na motivy knihy Lymana Franka Bauma The Wizard of Oz : pro děti od 6 let / Alexandr Volkov ; z ruš. přel. Hana Vrbová ; il. Markéta Prachatická ; vazba a graf. úprava Pavel Hrach. -- 1. vyd.. -- Praha : Lidové nakladatelství, 1988. -- 168 s. : barev. obr. ; 24 cm
Použité katalogy:
Česká národní bibliografie: http://aleph.nkp.cz/cze/cnb; Souborný katalog ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc; Jednotná informační brána: www.jib.cz
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.03.2014 16:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu