Cafourkova ulice
Text dotazu
Dobrý den, v Praze v Bohnicích se nachází Cafourkova ulice. Některé materiály udávají, že Cafourek se jmenoval Josef, jiné, že Alois. Zajímalo by mě, po kom je opravdu pojmenována, případně, co je známo o této osobě, např. kdy a kde se narodil, kdo to byl.
Odpověď
Dobrý den, ulice Cafourkova v Bohnicích je pojmenována podle Aloise Cafourka (1897-1942), dále cituji: "Pomocný dělník v Kolbenově továrně, vedoucí místní organizace KSČ v Kyjích. Za okupace zatčen, zahynul v koncentračním táboře Mauthausen." Ulice se takto jmenuje od roku 1976.
Zdroje:
Ilustrovaná encyklopedie osobností v názvech pražských ulic a náměstí / Pavel Augusta, Marie Zdeňková. -- Vyd. 1.. -- Praha : Milpo media, 2006. -- 199 s.
Obor
vse
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.01.2010 11:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu