Byron, Childe Haroldova pouť (Childe Harold)
Text dotazu
Existuje cesky preklad Childe Harold Pilgrimage od Lorda Byrona?
Odpověď
Vazeny pane,
existuje dnes jiz stary preklad Childe-Haroldovy pouti od Elisky Krasnohorske, vydany v roce 1890, opravene vydani v roce 1918. Krome toho je take novejsi slovensky preklad z roku 1988. Udaje o vsech trech vydanich pripojujeme.
Childe-Haroldova pout / Lord George Gordon Noel Byron ; Prel. Eliska Krasnohorska. -- 2. oprav. vyd.. -- Praha : Otto, 1918. -- 207 s. ; 8°
Childe-Haroldova pout / Lord Byron ; Prelozila Eliska Krasnohorska. -- V Praze : F. Simacek, 1890. -- [1], 245 s. ; 8°
Byron, George Gordon
Putovanie Childa Harolda / George Gordon Byron ; prel. Zuzana Hegedusova, Jan Buzassy. - Bratislava : Tatran, 1988. - 229 s.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.10.2007 11:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu