bydlení na stromech
Text dotazu
Dobrý den, prosím o zaslání informací (publikací nebo internetových stránek)o minulosti a budoucnosti bydlení na stromech.
Odpověď
Dobrý den,
máte asi na mysli nové trendy architektury. Na internetu je několik odkazů, které si můžete sama najít např. pomocí vyhledávače Google, když zadáte přímo "bydlení na stromech". (Kombinací klíčových slov najdete patrně odkazů ještě více). Zde je několik odkazů na ukázku:
http://hn.ihned.cz/c1-22062540-zpatky-na-stromy-aneb-luxusni-bydleni-vysoko-v-korunach
http://www.novinky.cz/bydleni/128105-dum-na-strome.html
http://zena.centrum.cz/bydleni/fotogalerie/2011/10/25/treehotel/
https://www.stromhouse.cz/cs/stromhouse/
http://www.drevoastavby.cz/cs/drevostavby/dum-na-bazi-dreva/zajimavosti/1242-drevostavby-na-stromech-bunkry-pro-dospele
http://www.tyden.cz/rubriky/bydleni/co-se-stavi-ve-svete/zpatky-na-stromy_71802.html
Nevíme, zda historií myslíte i to, co jsme se učili všichni už na základní škole, že primitivní člověk zprvu bydlel na stromech.
"Podle staveb lze dobře sledovat pokrok lidstva. V dobách primitivních žil člověk na stromech nebo v jeskyních, a jeskynní člověk je považován podnes za první stupeň ve vývoji člověčenstva."
Čerpáno z: Malý čtenář, 1937-1938, čís. ročníku 57, čís. výtisku 16, s.504., viz http://kramerius.nkp.cz/kramerius/PShowPageDoc.do?id=3692450 .
Články nebo knihy, které by přímo rozebíraly minulost nebo budoucnost bydlení na stromech, jsme v našich dostupných zdrojích nenašli.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.01.2012 14:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu