Budova LF UK v Hradci Králové
Text dotazu
Můžete mi prosím poradit, v jaké publikaci
bych našel architektonický popis, případně architektonický vývoj
budovy sborového velitelství v Hradci Králové (dnes Lékařská fakulta
UK) od architekta Jana Reichla? Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
podařilo se mi nalézt několik publikací pojednávajících o Lékařské fakultě UK v HK, ale těžko říci, zda se v nich budou nacházet i informace o architektuře dané budovy, zde vypisuji, pro představu, jednu z nich:
MIKAN, Jaroslav: Hradecká renesance. Na paměť manifestační schůze Společnosti pro vybudování university českého severovýchodu v Hradci Králové dne 14. září 1945. Hradec Králové, F. J. Pácha 1945. Nestr.
Čerpala jsem z publikace, která se nachází v našem fondu:
MALINA, Jiří. Hradec Králové : umělecké památky ve městě na soutoku Labe a Orlice. Jiří Malina. Vyd. 1. Ústí nad Orlicí : Oftis, 2003. 120 s., [4] s. barev. obr. příl. ISBN 80-86042-90-1.
Zkuste se obrátit přímo na Vědeckou knihovnu v Hradci Králové (knihovna@svkhk.cz) nebo Muzeum východních Čech v Hradci Králové (info@muzeumhk.cz), kde Vám jistě poskytnou relevantnější odpověď.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Městská knihovna Ústí nad Orlicí
Datum zadání dotazu
20.08.2012 11:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu