Bruenner Taschenbuch
Text dotazu
Mohli byste mi, prosim, opet pomoci pri vyhledani
tzv.Brnenskeho almanachu, presne Genealogischen Taschenbuch der Ritter- und
Adelsgeschlechter, vydavany v Brne od r.1870. Potrebuji rocnik 1 rok 1870 a
rocnik 3 rok 1878. V naskenovanem katalogu I Tart-Taue zaznam 173 jsou tyto
rocniky uvedeny, ale signatury jsou pravdepodobne jen pro roky 1888-1893? Je
mozne najit svazky pro rok 1870 a 1878?
Odpověď
Dobrý den,
signatura uvedená na katalogizačním lístku, tedy 23 L 120, je podobně jako u většiny periodik stejná pro každý jednotlivý svazek ročenky, které se při objednání odlišují pouze uvedením požadovaného ročníku a roku. Svazky začínající signaturou 23 jsou uloženy ve skladu v Hostivaři, expedice proto probíhá vždy následující pracovní den od objednání po 12. hodině.
Nepředpokládáme, že by Vám svazky nebyly vyexpedovány např. z důvodu ztráty nebo poškození, nicméně roky 1870 a 1878 Genealogisches Taschenbuch by měla mít v případě potřeby ve fondu i Moravská zemská knihovna Brno pod signaturou 1-0010.390 (http://www.mzk.cz ) a Vědecká knihovna v Olomouci pod signaturou 19.182 (http://www.vkol.cz).
V Souborném katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc)  jsou v záznamu publikace k dispozici i odkazy přímo na záznamy v originálních katalozích zmíněných knihoven.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.02.2011 14:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu