Brno - ulice Jindřichova
Text dotazu
Dobrý den,
bydlíme v Brně na ulici JINDŘICHOVA (Žabovřesky).
Bylo by možné znát původ tohoto jména ulice?
Mockrát děkuji
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Ulice je pojmenovaná po českém hudebním skladateli a sběrateli lidových písní Jindřichu Jindřichovi (1876-1967).
Více informací o tomto skladateli naleznete např. na:
http://www.chodsko.net/chodskem/celeb-detail/451
https://www.domazlicky-dejepis.cz/clanky/osobnosti/ostatni/jindrich-jindrich.html
Použité zdroje:
FLODROVÁ, Milena. Brněnské ulice a vývoj jejich názvů od 13. století po dnešek. Brno: Magistrát města Brna, 1997. ISBN 80-238-1790-6. Dostupné také z: http://www.digitalniknihovna.cz/mzk/uuid/uuid:6582bd60-62d2-11e6-8e4e-005056827e51
https://encyklopedie.brna.cz/home-mmb/?acc=profil_ulice&load=7167
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Brno-město
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
13.12.2022 15:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu