brigáda
Text dotazu
Dobrý den, dnes se na této stránce ptám poprvé, a můj dotaz jest od jakého věku je možné dělat placené brigády u firem? (Mimo rodinu)
Odpověď
Dobrý den,
na placenou brigádu můžete nastoupit po dosažení 15 roku věku, kdy jste již částečně právně odpovědný za svoje jednání a můžete na základě občanského průkazu prokázat svojí totožnost a uzavřít mimo jiné dohodu o pracovní činnosti.  Druhou podmínkou je dokončená povinná školní docházka. Obě zmíněné skutečnosti musí být v den nástupu na brigádní místo splněny.  Pro osoby do 18 let platí dle zákoníku práce jistá omezení v náročnosti, délce a možné mzdě za odvedenou práci (díl 5 - § 243 až 247: http://www.podnikatel.cz/zakony/zakon-c-262-2006-sb-zakonik-prace/uplne/#p243, § 245: http://www.podnikatel.cz/zakony/zakon-c-262-2006-sb-zakonik-prace/uplne/#p245; § 79a: http://www.podnikatel.cz/zakony/zakon-c-262-2006-sb-zakonik-prace/uplne/#p79, mzda: http://www.podnikatel.cz/zakony/narizeni-vlady-567-2006-sb-/uplne/#p4 ).
Použité a doporučené zdroje:
* http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/ruzne/nezarazene-dotazy/2143-od-kolika-let-muze-dite-vydelavat-na-brigade.html
* http://www.podnikatel.cz/clanky/prazdninove-brigady-mladistvy-zamestnanci/
* http://www.mesec.cz/clanky/kdo-a-odkdy-muze-na-brigadu
* https://osha.europa.eu/fop/czech-republic/cs/faq/letni_brigada.php
* http://finance.idnes.cz/studentske-brigady-nejcastejsi-otazky-d92-/viteze.aspx?c=A070611_130340_fi_blind_amr
* http://deti.ochrance.cz/vek-na-brigadu-a-dane/
* http://www.atraktivni-prace.cz/zakonik-prace-pracovni-pravo-personalistika/
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.06.2014 14:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu