BRIC/BRICS
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o doporučení literatury či periodik (v češtině), kde je pojednáno o
hospodářském uskupení BRIC/BRICS.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
periodikum, zaměřené přímo na danou problematiku Česko-německé deklarace či uskupení BRIC, v České republice nevychází. Daným tématům se věnují některé články různých českých deníků a časopisů. Výběrový přehled těchto článků můžete nalézt například prostřednictvím databáze ANL - Články v českých novinách, časopisech a sbornících: http://aleph.nkp.cz/cze/anl (vyhledávací výrazy: Česko-německá deklarace; BRIC).
Dalším vhodným zdrojem by pro Vás mohla být plnotextová článková databáze Anopress. Tato databáze ovšem patří mezi licencované databáze. Využívat ji mohou pouze čtenáři konkrétních knihoven, jež mají licenci k databázi uzavřenou. V Národní knihovně ČR je databáze dostupná registrovaným čtenářům v Referenčním centru Klementina.
Několik článků k Česko-německé deklaraci nabízí také bibliografická databáze Historického ústavu AV ČR: http://biblio.hiu.cas.cz/ . Pomoci by Vám možná mohl i katalog Vysoké školy ekonomické: https://katalog.vse.cz/.
Další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc , Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc či portálu Knihovny: https://www.knihovny.cz/
Vybrané články a publikace (z databáze ANL a Online katalogu NK ČR):
Česko-německá deklarace:
* PEŠEKOVÁ, Mária. Česko-německá deklarace. Deset let poté. Mezinárodní politika. roč. 32, č. 3 (2008), s. 38-39. ISSN 0543-7962.
* HANDL, Vladimír. Česko-německá deklarace 1997 - mezi minulostí. Mezinárodní vztahy. roč. 33, č. 3 (1998), s. 5-[17]. ISSN 0323-1844.
* PETRÁČEK, Zbyněk. Méně mohlo být více : Česko-německá deklarace je schválená za cenu kompromisu. Respekt. roč. 8, č. 8 (19970217), s. 3. ISSN 0862-6545.
Kniha:
* Česko-německá deklarace : deset let poté. 1. vyd. Praha : CEP - Centrum pro ekonomiku a politiku, 2007.ISBN 978-80-86547-66-4.
BRIC:
* HRDÝ, Petr. BRIC nabízí riziko i zisk. Kapitál. č. 10 (říjen 2007), s. 20-21. ISSN 1211-748X.
* NĚMEC, Petr. Východ dobývá Západ. Ekonom. roč. 52, č. 14 (20080403), s. 52-57. ISSN 1210-0714.
* NĚMEC, Petr. Výměna světových tahounů. Ekonom. roč. 53, č. 38 (20090924), s. 42-45. ISSN 1210-0714.
Kniha:
* BALABÁN, Miloš. Nezápadní aktéři světové bezpečnosti. 1. vyd. V Praze : Karolinum, 2010. ISBN 978-80-246-1721-3.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.01.2012 08:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu