Breton, Soupault: Magnetická pole
Text dotazu
Dobrý den, ve škole jsme se učili o údajně prvním surrealistickém literárním díle, jakémsi manifestu surrealismu, který měl sepsat André Breton a Philippe Soupault pod názvem Les champs magnétiques (Magnetická pole, 1920). Několik let vždy namátkou zjišťuji, jestli se dá toto dílo v některé knihovně ČR půjčit (a bylo vůbec přeloženo do češtiny?). Pozn.: Pod názvem \"Magnetická pole\" vydal roku 1967 Československý spisovatel výbor z děl různých surrealistů, ale to není požadovaná kniha. Databáze NK mi našla ještě tento záznam: \"Magnetická pole = Les Champs magnétiques : André Breton a Skupina surrealistů v Československu (1934 - 1938) : [Kat. výstavy], Praha 28. května - 8. srpna 1993 / Text Růžena Hamanová ; Úvod Olivier Poivre d\'Arvor ; Graf. \" - ale to taky předpokládám není zmíněná kniha...
Odpověď
Bretonova a Soupaultova Magnetická pole byla do češtiny přeložena a vydána v roce 2014.
BRETON, André a SOUPAULT, Philippe. Magnetická pole. Překlad Petr Král. Vyd. 1. Praha: Sdružení Analogonu, 2014. 133 s. ISBN 978-80-904419-9-6.
Ukázku z knihy najdete také ve stejnojmenné antologii, kterou sám uvádíte. Druhá publikace téhož názvu, kterou zmiňujete, se týká výstavy na téma André Breton a Skupina surrealistů v Československu.
Francouzský text Magnetických polí má ve svých fondech např. knihovna Francouzského institutu v Praze, a to v souborném díle A. Bretona: A. Breton, Oeuvres Completes I, Paris, Gallimard 1988.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
31.01.2008 15:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu