Břehové porosty, rekonstrukce břehových porostů
Text dotazu
Prosím o vyhledání knih, publikací,.. s tematikou břehových porostů, jejich popis a jejich rekonstrukce. Konkrétně břehové porosty řek. Děkuji
Odpověď
k orientaci ve fondu Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje - http://www.svkpl.cz  (dále jen SVK PK) slouží katalog dostupný na: http://aleph.svkpl.cz/F.
Na ukázku Vám zasílám několik vybraných záznamů z elektronického katalogu Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje (pro potřeby této zprávy jsou záznamy upraveny dle ISO 690) a je k nim připojena signatura SVK. Monografie lze půjčit dle běžných podmínek výpůjčního řádu.
BÍNOVÁ, Ludmila (ed.). Obnova ekologických funkcí břehových a doprovodných porostů - revitalizace ekosystémů niv. Praha : Ministerstvo životního prostředí, 2007. 6 s. ISBN 978-80-7212-467-1. Signatura SVK PK: 391A55530
JARABÁČ, Milan a UHLÍŘ, Rostislav. Funkce břehové zeleně v krajinném prostředí : výběrová bibliografie pro odborný seminář Ústřední komise životního prostředí Československé akademie zemědělské. Ostrava : Státní vědecká knihovna, 1985. 46 s. Signatura SVK PK: 392A7681
Dále je možno vyhledávat také v Souborném katalogu České republiky dostupném na: http://www.caslin.cz.
Z něj opět vybírám:
ŠIMÍČEK, Václav. Břehové a doprovodné porosty vodních toků - součást lužních ekosystémů. Praha : Agrospoj, 1999. 102 s. Dostupné v SVK PK prostřednictvím služeb MVS (více viz.
http://www.svkpl.cz/cs/sluzby/sluzby-knihovnam/meziknihovni-sluzby/).
Zdroje analytických informací (tzn. stati a články) z českého periodického tisku jsou shromažďovány např. v bibliografické databázi Česká národní bibliografie : články v českých novinách, časopisech a sbornících. Dostupné na: http://aleph.nkp.cz/F (báze ANL).
Opět ukázka:
BÍNOVÁ, Ludmila. Břehové a doprovodné porosty vodních toků : základní pojmy a legislativní úprava. Zahrada - park - krajina. 2004, roč. 14, č. 5, s. 14-17. ISSN 1211-1678.
V případě zájmu Vám mohu nabídnout rešeršní služby, které poskytuje pracoviště speciální studovna (viz. http://www.svkpl.cz/cs/sluzby/bibliograficke-sluzby/resersni-sluzby-ve-specialni-studovne/).
Jedná se o placenou službu (viz. ceník na: http://www.svkpl.cz/cs/sluzby/cenik-sluzeb/) a lze ji sjednat osobně ve speciální studovně SVK PK po-pá 8-18 hod.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
18.10.2010 10:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu