Božena Němcová, povídky
Text dotazu
Dobrý den, prosím o informaci, kde bych mohla nalézt recenze na povídky Boženy Němcové Karla a Dobrý člověk. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, podrobný soupis literatury o díle Boženy Němcové najdete v následujících
publikacích:
Bibliografie Boženy Němcové : Soupis jejího díla a lit. o něm / Miroslav Laiske. -- 1. vyd.. -- Praha : SPN, 1962. -- 484, [2] s. : [17] s. fot. a obr. příl. ; 8°
Lexikon české literatury : osobnosti, díla, instituce  -- díl 3. M-Ř, sv. I. M-O / zpracoval autorský a redakční kolektiv, vedoucí redaktor Jiří Opelík. -- Praha : Academia, 2000. 728 s.
V bibliografické bázi Ústavu pro českou literaturu se nám podařilo zjistit dvě studie těchto povídkách B. Němcové:
Koblížek Vladimír, K jazykové stránce dvou povídek Boženy Němcové (Karla, Dobrý člověk), s.185-190 in:
Prameny díla, dílo pramenem. : Sborník příspěvků z konference o životě a díle Boženy Němcové, konané 15.-16.září 1992 v Hradci Králové. / Usp. a edičně připravili Jana Bartůňková Jan Dvořák. Hradec Králové, Gaudeamus 1995. - 224 s. V tiráži vročení 1994. - K 130.výročí úmrtí Boženy Němcové.
"Chlap s chlapek tancovat, totě tak, jak by jedl chléb s chlebem" - setkání s druhým pohledem queer teorie : [mj. o queer teorii, J. Karáskovi a povídce B. Němcové Karla] /Roar Lishaugen, s. 241-247 in: Setkání s druhým : Sborník příspěvků z VI. literární laboratoře konané v Hradci Králové 25.-26. ledna 2006 / Slovo Úvodem (s. 7) napsali editoři sborníku Alena Zachová, Petr Poslední, Václav Víška, 1. vyd. - Hradec Králové : Gaudeamus, nakladatelství při Univerzitě Hradec Králové, 2006. - 285 s.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.12.2008 13:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu