Božena Nemcová - dopisy mužum
Text dotazu
Chtěla bych si přečíst dopisy, které psala Božena Němcová mužům svého života. Prý existuje kniha, v níž jsou shrnuty. Děkuji předem za odpověď.
Odpověď
Dobry den,
bohuzel se nam nepodarilo nalezt knihu vydanou v posledni dobe (cca od r. 1990), ktera by obsahovala pouze milostnou korespondenci B.Nemcove. V nize uvedenych publikacich jsou krome dopisu rodine, pratelum a "kolegum" obsazeny i dopisy manzelovi a intimnim pratelum:
Milostny listar : vybor z milostne korespondence ceskych spisovatelu 19. a 20. stoleti. Praha : Odeon, 1986. 238 s. - s. 14-22 dopis B.Nemcove Josefu Nemcovi z 13.6.1857
NEMCOVA, Bozena. Lamentace : dopisy muzum. Praha : Cesky spisovatel, 1995. 238 s. ISBN 80-202-0594-2
- kniha mimo jine obsahuje dopisy J.Helceletovi, H.Jurenkovi, J. Nemcovi
NEMCOVA, Bozena. Dopisy lasky. Brumovice : Carpe Diem, 2004. 249 s. ISBN 80-86362-50-7
- kniha mimo jine obsahuje J.Helceletovi, H.Jurenkovi, J. Nemcovi
Krome techto vyboru byla jiz nekolikrat publikovana korespondence B.Nemcove jako celek:
NEMCOVA, Bozena. Bozena Nemcova - Korespondence. 3 sv. Praha : Nakladatelstvi Lidove noviny, 2003 - svazek I. 1884 - 1852. 2003. 391 s. ISBN 80-7106-162-x svazek II. 1853 - 1856. 2004. 558 s. ISBN 80-7106-697-4 svazek III dosud nebyl publikovan
NEMCOVA, Bozena. Listy. Praha, 1951-1961. Knihovna klasiku. Nemcova, Bozena : Spisy dil 1. Ceskoslovensky spisovatel, 1951. 291 s. Nemcova, Bozena : Spisy ; Sv. 12
dil 2. Ceskoslovensky spisovatel, 1952. 392 s. Nemcova, Bozena : Spisy ; Sv. 13
dil 3. SNKLHU, 1960. 369 s. Nemcova, Bozena : Spisy ; Sv. 14 dil 4. SNKLHU, 1961. 222 s. Nemcova, Bozena : Spisy ; Sv. 15
Pokud byste mela o korespondenci Bozeny Nemcove hlubsi zajem, doporucovali bychom Vam obratit se na Literarni archiv Pamatniku narodniho pisemnictvi (http://www.pamatniknarodnihopisemnictvi.cz/,
post@pamatniknarodnihopisemnictvi.cz) ktery korespondenci B.Nemcove uchovava.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.02.2008 13:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu