Boxscore of one basketball game
Text dotazu
I would like to kindly ask you for a help in getting the boxscore (number of points scored by each player from both teams) from the following game played as a part of 1971/72 edition of European Champions' Cup in women basketball:
13.01.1972 Slavia Prague - TTT Riga 55-74
The best source for that boxscore, I believe, is "Ceskoslovensky sport". Thank you very much in advance.
Odpověď
Dear Mr./Ms.,
the National Library of the CR has the periodical Československý sport from January 1972 in a such bad condition that it was removed to the archival collection and it is not accessible anymore. Nevertheless, we have found some information in other newspapers - Mladá fronta (1972, vol. 28, no. 11 (14.1.), p. 8) - but there are mentioned just players with highest scores not all who scored in the game. Just one more note, the Czech team was Sparta Praha not Slavia.
Sparta Praha: Jarošová 20, Kolínská 9, Jirásková Magda 9.
TTT Riga: Semjonová 33, Soleniecková 11, Bogdanovičová 9 (the surnames are not original, they are transcripted to Czech)
Referees: Klimaj (Poland), Ardito (Italy)
Maybe you could contact the club Sparta Praha (http://www2.spartabasketbal.cz/vedeni/ - website available in Czech only), they could have some archive with more detailed information.
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
01.06.2015 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu