Bouřky - bakalářská práce
Text dotazu
Dobrý den,
Dovolila bych si Vás oslovit ohledně získávání materiálů k mé bakalářské práci. Jedná se o téma - historické bouřky ( bouřkové události ) ve Středočeském kraji. Byla bych vděčná za jakoukoliv radu, pomoc nebo odkaz na zdroje, které bych mohla použit, ať už se jedná o obecnou literaturu o bouřkách, nebo historické záznamy či statistiky týkající se zadaného území. Téma práce mám prozatím "otevřené", takže budu vděčná za jakékoliv zajímavosti a nápady ke zpracování ohledně bouřek ve Středočeském kraji. Předem mockrát děkuji za ochotu.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Odpověď
Dobrý den,
odkazy na zdroje:
Název zdroje: Volný internet
Český HydroMeteorologický Ústav. Historická data na vyžádání od ČHMÚ (asi placené):
http://portal.chmi.cz/historicka-data/pocasi/zakladni-informace
Amatérská meteorologická společnost. Databáze pozorování bouřek. Obsahuje vyhledávání podle kraje, typu bouřky atd:. Od roku 1999:
http://report.bourky.cz/
Blitzortung.org. Celosvětová, komunitní síť detekce blesků. Datový archiv bleskové vývoje od 1. března 2008:
http://cs.blitzortung.org/archive_data.php?map=10
ostatní odkazy: http://wiki.mlab.cz, www.bourky.com
Název zdroje: Souborný katalog ČR
Lynch, Amanda H. a Cassano, John J. Applied atmospheric dynamics. Chichester: J. Wiley & Sons Ltd., ©2006. x, 280 s. ISBN 978-0-470-86172-1.
Cotton, William R., Bryan, George H. a Heever, Susan C. van den. Storm and cloud dynamics. 2nd edition. Amsterodam:
Elsevier., 2011. xvi, 809 s. International geophysics series; 99. ISBN 978-0-12-088542-8.
Fine, Gary Alan. Authors of the storm: meteorologists and the culture of prediction [online]. Chicago: University of Chicago Press, 2007 [cit. 2017-10-30]. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10343428.
Hrudička, Bohuslav. O bouřkách: (k výzkumu bleskových území). [V Brně: Zeměpisný ústav Masarykovy university v Brně], 1935. 4 s.
Hrudička, Bohuslav. O bouřkách; Základní charakteristiky bouřkových jevů v Československu; Zeměpisné rozložení bouřek v Československu: (k výzkumu bleskových území). [Praha: SNTL, 1935-1936?]. [10] s.
Simonides, Jaroslav. O bouřkách a elektřině atmosférické. Praha: E. Weinfurter, 1904. 189 s. Knihovna Epochy; čís. 4.
Simonides, Jaroslav. O bouřích. V Kroměříži: J. Simonides, 1898. 75 s.
Bouřkové stanice v Čechách 1905-1915. 9. září 1908 [kartografický dokument]. 1:750 000. [Česko]: [nakladatel není známý], [mezi 1905 a 1915?]. 1 mapa.
Obor
Fyzika a příbuzné vědy
Okres
Mělník
Knihovna
Městská knihovna Neratovice
Datum zadání dotazu
30.10.2017 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu