Bouřky - bakalářská práce
Text dotazu
Dobrý den,
Dovolila bych si Vás oslovit ohledně získávání materiálů k mé bakalářské práci. Jedná se o téma - historické bouřky ( bouřkové události ) ve Středočeském kraji. Byla bych vděčná za jakoukoliv radu, pomoc nebo odkaz na zdroje, které bych mohla použit, ať už se jedná o obecnou literaturu o bouřkách, nebo historické záznamy či statistiky týkající se zadaného území. Téma práce mám prozatím "otevřené", takže budu vděčná za jakékoliv zajímavosti a nápady ke zpracování ohledně bouřek ve Středočeském kraji. Předem mockrát děkuji za ochotu.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Odpověď
Dobrý den,
pokud potřebujete zdroje pro bakalářskou práci, je lepší si zadat požadavek na zpracování rešerše. Tuto službu také poskytujeme, je ale zpoplatněna částkou 100,- Kč. Takto Vám mohu odpovědět jen stručně, hledala jsem jen ve fondu naší knihovny. Ještě bych Vám doporučila obrátit se na pana Huberta Hoyera, je správcem rožmitálské meteorologické stanice a člen městského zastupitelstva v Rožmitále. Zabývá se mapováním počasí na Příbramsku.
V těchto knihách a článcích by se možná něco našlo, buď obecně o bouřkách nebo v článcích i na Příbramsku, ale na bakalářskou práci je opravdu lepší zadat si požadavek na rešerši.
KARAS, Pavel, Alena ZÁRYBNICKÁ a Taťana MÍKOVÁ. Skoro jasno: průvodce televizní předpovědí počasí. Vyd. 1. Praha: Česká televize, 2007. 206 s. ISBN 978-80-85005-78-3.
Atmosféra a klima: aktuální otázky ochrany ovzduší. Vyd. 1. Praha: Karolinum, 2009. 351 s. ISBN 978-80-246-1598-1.
ROTH, Günter D. Malá encyklopedie počasí: jak porozumět počasí a meteorologickým předpovědím. Vyd. 1. Praha: Knižní klub, 2000. 293 s. ISBN 80-242-0228-X.
KUKAL, Zdeněk. Přírodní katastrofy. Vyd. 1. Praha: Horizont, 1982. 252 s.
ČERVENÝ, Jaroslav. Podnebí a vodní režim ČSSR. Vyd. 1. Praha: Státní zemědělské nakladatelství, 1984. 414 s.
FÁRA, Jan. Vývoj počasí v průběhu tisíciletí na Příbramsku. Horymír, 2000, 4(25), s. 15.
Jak se žilo - co se dělo - v Příbrami a okolí před sto lety. Horymír, 2001, 5(20), s. 27.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
Příbram
Knihovna
Knihovna Jana Drdy Příbram
Datum zadání dotazu
30.10.2017 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu