Bořivoj I., Přemyslovci
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na knihy (popřípadě stránky) které se týkají knížete Bořivoje I., nebo prvních Přemyslovců.
Odpověď
Dobrý den,
knihy o Přemyslovcích můžete hledat v bázi NKC (http://sigma.nkp.cz/F/), do rubriky předmět zadejte přemyslovci, popř. přemysl? (otazník znamená proměnné znaky).
Po stopách prvních Přemyslovců. Díl I., Zrození státu (872-972) : od Bořivoje I. po Boleslava I. / Michal Lutovský. -- 1. vyd.. -- Praha : Libri, 2006. -- 267 s., [4] s. barev. obr. příl. : il., mapy, portréty, plány ; 21 cm
Přemyslovci : jak žili, vládli a umírali / Josef Žemlička. -- Vyd. 1.. -- Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2005. -- 497 s. : il., mapy ; 21 cm
Počátky Přemyslovců : vstup Čechů do dějin (530-935) / Dušan Třeštík. -- Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 1997. -- 658 s. : il., genealogické tab. ; 21 cm
Na intrnetu doporučujeme heslo v enycyklopedii Wikipedia:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Dynastie_P%C5%99emyslovc%C5%AF
Zde najdete další literaturu a odkazy.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.11.2007 11:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu