Book of Kells - Evangeliář z Kellsu
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli v češtině vyšly monografie věnující se Book of Kells a pokud ne, jestli vyšly alespoň nějaké články a jak je mohu vyhledat na vašich stránkách.Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
monografie v českém jazyce, která by pojednávala výhradně o The Book of Kells, v češtině známé pod názvem Evangeliář z Kellsu, jsme nenašli. V Národní knihovně jsou k dispozici pouze monorafie v angličtině, např. Celtic art : from its beginnings to the Book of Kells / Ruth Megan, Vincent Megaw. -- 1st paperback ed.. -- London : Thames and Hudson, 1990. -- 288 s. : il. ; 24 cm
The book of Kells/ described by sir Edward Sullivan, Bart.. -- 2. ed.. -- London; Paris; New York: Studio, 1920. -- 48 s., 24 tab.
Další záznamy se Vám zobrazí po zadání hesla "book of kells" do pole Kombinace slov z různých polí v online katalogu NK ČR( http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=nkc ).
Zmínky o tomto rukopisu lze najít spíše v publikacích o umění, krátký text spolu s vyobrazením je např.v knize:
Dějiny umění, díl 3 / José Pijoan ; [ze španělského originálu ... a z francouzského vydání ... přeložily Libuše Macková a Hana Stašková]. -- Vyd. 4., V Knižním klubu 1.. -- V Praze : Knižní klub : Balios, 1998- . -- sv. : barev. il. ; 30 cm
Co se týče článků, k jejich najití můžete použít ANL- články v českých novinách, časopisech a sbornících (dostupné na www adrese http://sigma.nkp.cz/F/ ) nebo JIB-jednotná informační brána (www.jib.cz ).
O tomto rukopisu vyšel článek:
LAHODA, Vojtěch. Evangeliář z Kellsu. Lidé a země. 2000, ročník 49, číslo 1. s. 50-52.
Časopis je dostupný v NK ČR.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.01.2008 12:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu