bombardování Rotterdamu
Text dotazu
Byl jsem nedávno na skok v Rotterdamu. 14.5.2007 proběhly oslavy výročí bombardování města ze začátku války (1940) Rád bych si o příčinách a důsledcích této události něco přečetl, ale nejsem schopen najít ani kapitolu nějaké knihy. Je-li to možné, prosím poraďte mi, kde mohu něco takového nalézt. Zdůrazňuji, že mi nejde o celou knihu, klidně to může být jen kapitola.
Odpověď
Dobrý den,
holandské události ze 14.5.1940 popisují například knihy:
DEIGHTON, Len. Blitzkrieg : od Hitlerova nástupu po pád Dunkerque. 1.vyd. Praha : Argo, 1994. ISBN 80-85794-08-X
HORST, Han van der. Dějiny Nizozemska. 1.vyd. Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2005. ISBN 80-7106-487-4
Informace o bombardovaní Rotterdamu by mohly přinášet i knihy:
HOYT, Edwin P. Válka v Evropě. První díl, Blesková válka. 1. české vyd. Praha : Slovanský dům, 2000. ISBN 80-86421-06-6
nebo
HOYT, Edwin P. Válka v Evropě. Druhý díl, Pád Francie. 1. české vyd. Praha : Slovanský dům, 2001. ISBN 80-86421-29-5
Thompson, Julian. Západní fronta ode Dne D až do zániku Třetí říše. 1.vyd. Brno : Computer Press, 2005. ISBN 80-251-0480-X
(Další publikace si můžete dohledat v Katalogu Národní knihovny (NKC):
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=nkc nebo v katalogu České národní bibliografie (ČNB):
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=cnb )
Popis událostí a fotografie naleznete také na internetových stránkách:
http://www.zum.de/whkmla/documents/rotterdam/xrotterdam1940.html
http://greg.org/archive/2007/05/19/bombardment_periphery_rotterdam.html
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Netherlands:_modern_history_(1900-present)
http://tippinthescales.wordpress.com/2007/05/14/rotterdam-blitz-may-14-1940/
http://www.historyplace.com/specials/personal/hut1.htm
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.11.2007 10:43
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu