boje v Arrasu a Terronu
Text dotazu
Dobrý den,
zajímalo by mne, v kterých publikacích (či odborných článcích) se vyskytují seriózní informace o bojích roty Nazdar u Arrasu (1915) a bojích československých legionářů u Terronu.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
vojenskou problematikou se u nás zabývá Vojenský historický ústav Praha, na jehož knihovnu se rovněž můžete obrátit.
Knihovna Vojenského historického ústavu Praha - RSF je veřejnou základní knihovnou se specializovaným fondem. Plní úlohu odborné resortní knihovny MO ČR, zaměřené na oblast obranné politiky a vojenství, a má rovněž službu Ptejte seknihovny, http://www.vhu.cz/cs/stranka/knihovna---rsf/, http://www.vhu.cz/cs/stranka/knihovna---rsf/Sluzby-knihovny/.
Na internetové adrese http://www.pamatnik.valka.cz/ jsme  nalezli odkazy na články týkající se bitev, které Vás zajímají.
1) odkaz na článek o rotě Nazdar autora por. Mgr. Pavel J. Kuthan,prezidenta Památníku Čestná vzpomínka,  s názvem "Bitva u Arrasu", http://www.pamatnik.valka.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=48%3Arota-nazdar-bitva-u-arrasu-1915&catid=11&Itemid=11&lang=cs, zahrnující rovněž odkaz na použitou literaturu.
2)Autorem článku o bitvě u Terronu 1918 je rovněž Pavel J. Kuthan,http://www.pamatnik.valka.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=50%3Aboje-u-vouziers-a-terronu-1918&catid=11&Itemid=11&lang=cs.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2012 09:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu