bohuslav balbin
Text dotazu
Dobry den, prosim o i informaci, v kterem svem díle popisoval Bohuslav Balbin Nove mesto prazske? Dekuji
Odpověď
Dobrý den,
prošli jsme mimo jiné dvousvazkovou bibliografii děl B. Balbína  a její rejstříky, ale žádný údaj o souvislém textu věnovaném Novému Městu pražskému jsme tam nenašli ( Bibliografie spisů Bohuslava Balbína vytištěných do roku 1800, I. Bibliografické popisy. II. Rejstříky. Vědecké informace ČSAV, Bibliografie 2, Praha 1989).
Informace o českých městech a o Praze, o jejích památkách jsou obsaženy v Knize III. první dekády Miscellaneí, zejména kapitoly VII - XII (ve vydání z roku 1681 na s. 63-162). Informace o pražských kostelích a klášterech, řazené podle světců a podle jednotlivých církevních řádů, jsou obsaženy v Knize IV. první dekády Miscellaneí.
Dotaz jsme konzultovali i s pracovnicí oddělení starých tisků, která došla ke stejnému výsledku.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.11.2017 14:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu