Bohumil Polan
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se dozvědět něco více o životě básníka, lterárního a divadelního kritika a knihovníka Bohumila Polana. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Doporučuji následující dokumenty z fondu Studiní a vědecké knihovny Plzeňského kraje:
Monografie o něm:
Knihovník Bohumil Polan : diplomová práce / Jaroslava Kropáčková. --   1965. --  216 l. Signatura: 392A29318
Knihovníkovy rozpaky a jeho víra / Jaroslava Kropáčková. -- Plzeň : Krajská knihovna, 1967. --  26 s. Signatura: 9118387
Z listáře Bohumila Polana : Z pozůstalosti Bohumila Polana v Archivu města Plzně / [K vydání připravili Bronislav Losenický a Viktor Viktora]. -- [Ústí nad Labem] : Albis International, 1998. --  100 s. : obr., čb. fot. ISBN 80-86067-20-3. Signatura: 391A40512
Slovníková hesla:
Slovník českých spisovatelů od roku 1945. Díl 2., M-Ž / Akademie věd České republiky ; [vedoucí redaktor Pavel Janoušek]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Brána, 1998. --  791 s. ISBN 80-7243-014-9. -- ISBN 80-7176-940-1. Signatura 31A65785-2
Lexikon české literatury. 3[díl] M - Ř, svazek II P - Ř : osobnosti, díla, instituce / zpracoval autorský a redakční kolektiv ; vedoucí redaktor Jiří Opelík. -- Vyd. 1.. -- Praha : Academia, 2000. --  s. 733-1522. ISBN 80-200-0708-3. Signatura: 31A23646-3/2
Bibliografie o něm:
Bohumil Polan. 2. část, Publicistická činnost - výtvarné umění / sestavila Anna Kůsová. -- Plzeň : Knihovna města Plzně, 1989. --  17 s. Signatura: 392A10989-2
Bohumil Polan : 18.11.1887-25.7.1971 : personální bibliografie / sestavila Anna Kůsová. -- Plzeň : Knihovna města Plzně, 1987. --  65 s. Signatura: 392A10989-1
Monografie jeho (výběr):
Místo v tvorbě : kritické stati o umělecké tvorbě kraje / Bohumil Polan ; předmluva Vladimír Štěpánek. -- 1. vyd.. -- Praha ; Plzeň : Západočes. nakl., 1965. --  176, [3] s. Signatura: 157928
Život a slovo : literární studie, medailóny, náčrty, glosy / Bohumil Polan ; uspořádal a předmluvu napsal Jiří Brabec. -- 1. vyd.. -- Praha : Československý spisovatel, 1964. --  270, [5] s. Signatura: 153347
Stati a články (výběr):
VIKTORA, Viktor. Bohumil Polan ajko divadelní kritik (k 100. výročí narození). In Minulostí Západočeského kraje. Sv. 23. Plzeň : Západočeské nakladatelství, 1987, s. 53-72.
Všechny uvedené publikace a mnoho dalších k uvedenému tématu naleznete na
http://aleph.svkpl.cz - zadat heslo Bohumil Polan. Na této adrese lze také uvedené publikace rezervovat k pozdější absenční nebo prezenční výpůjčce.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
05.05.2008 15:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu