Bohumil Černý
Text dotazu
Prosím Vás, obracím se na Vás s dotazem, zda kniha Lorda Valtera Dunkerský zázrak nějak souvisí se jménem Bohumila Černého. Děkuji Váým za zprávu.
Odpověď
Dobrý den, pokud máte na mysli Bohumila Černého, historika, který se zabýval zejména moderními českými a německými dějinami, nenalezli jsme v žádném zdroji souvislost mezi ním a dílem Waltera Lorda Dunkerský zázrak. Prověřovali jsme nejen zdroje Národní knihovny ČR (http://sigma.nkp.cz/F), ale také databáze Historického ústavu AV ČR (http://biblio.hiu.cas.cz/), Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR (http://www.usd.cas.cz/cs/stranky/knihovna/katalogy-a-databaze), Ústavu pro českou literaturu AV ČR (http://www.ucl.cas.cz/katalog.html), volný internet aj.
Prošli jsme také dosud publikovaná vydání knihy, ale Bohumil Černý se na knize nijak nepodílel, jako např. odborný lektor, autor předmluvy nebo doslovu apod.
* LORD, Walter. Dunkerský zázrak. Praha: Mladá fronta, 1987. 296 s.
* LORD, Walter. Dunkerský zázrak. Praha - Litomyšl: Paseka, 2004. 304 s. ISBN 80-7185-642-8.
Z přehledu prací Bohumila Černého rovněž nevyplývá, že by jeho osoba či činnost nějak souvisela se zmíněným dílem. Stručné údaje o B. Černém a podrobný soupis publikovaných prací naleznete v publikaci: Lexikon současných českých historiků. Praha: Historický ústav AV ČR; Sdružení historiků ČR; Východočeské muzeum, 1999. Str. 56. ISBN 80-85268-84-1.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.04.2009 14:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu