Bloman Antonín, Sdružení výtvarných umělců Prager Secession
Text dotazu
Život a dílo malíře Antonína Blomana
Odpověď
Malíře Antonína Blomana jsme našli pouze v Novém slovníku československých výtvarných umělců od Prokopa Tomana (Praha : Rudolf Ryšavý, 1947. D. I : A-K, s.71) : "Bloman, Antonín. *22.4.1876 v Praze-Smíchově. Malíř v Praze. Malířství učil se soukromě u J. Ullmana a Al. Kalvody, pak na ukrajinské akademii v Praze. V červnu 1930 vystavil v paláci poj. "Dunaj" v Praze pohledy na pražské mosty v obvodu Velké Prahy. Účastní se výstav S.V.U. "Myslbek". R. 1938 v uměl. kabinetu "Svépomoc" soubor pražských pohledů, kytic a zátiší. Soubor krajin krajin a zátiší v "Myslbeku" v květnu 1942 ("Anežský klášter", "Rokoska", "Medníky", "Kávový příbor", "Zátiší s banánem", "Zátiší s krocanem")". V deníku Národní politika ze 7.června 1930 (č. 156, s. 7) je oznámení F.X.Harlase o výstavě obrazů pražských mostů v poj. Dunaj. Bloman není uveden mezi řádnými členy Spolku výtvarných umělců Mánes: http://svumanes.cz/clenove.html Sdružení výtvarných umělců Prager Secession se nám také nepodařilo nalézt.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.02.2008 12:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu