blogy
Text dotazu
Dobrý den,
mohli byste mi prosím doporučit nějakou literaturu, ve které bych našla definici blogu a další informace o blozích (vznik, vývoj apod.)?
Moc děkuju!
Odpověď
Dobrý den,
pro dohledání literatury Vám doporučujeme využít online katalogy volně dostupné na adrese http://aleph.nkp.cz/F; především Souborný katalog ČR (báze SKC), kde zjistíte dostupnost knih v českých knihovnách); dále katalog Národní knihovny ČR nebo bázi ANL, kde můžete dohledat záznamy českých článků od r. 1991.
Při vyhledávání stačí využít jednoduché pojmy, např. blogy, internetové sociální sítě, internet apod.
Ukázkou Vám uvádíme některé z vyhledaných knih v Souborném katalogu ČR:
BYRON, D. L. a BROBACK, Steve. Blogy: publikuj a prosperuj: blogování pro váš business. 1. vyd. Praha: Grada, 2008. xiv, 186 s. ISBN 978-80-247-2064-7.
OLIVER, Dan. Internet: pět set rad, tipů a technik: jednoduchý průvodce popisující všechna tajemství: blogování, ... V Praze: Slovart, C2008. 127 s. Pět set rad, tipů a technik. ISBN 978-80-7391-148-5.
ŠINDELÁŘ, Jan. Blog: vytváříme a vedeme internetový deník. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2006. 104 s. ISBN 80-251-0927-5.
RETTBERG, Jill Walker. Blogging. 2nd ed. Cambridge: Polity, 2014. viii, 195 s. Digital media and society series. ISBN 978-0-7456-6365-4.
HEDENGREN, Thord Daniel. Smashing WordPress: beyond the blog [online]. Fourth edition. Somerset, NJ: Wiley, 2014 [cit. 2014-10-03]. ISBN 978-1-118-60070-2. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10839231.
BOLANDER, Brook. Language and power in blogs: interaction, disagreements and agreements. Amsterdam: John Benjamins Publishing Company, C2013. xvi, 275 s. Pragmatics & Beyond new series, vol. 237. ISBN 978-90-272-5642-3.
ZARRELLA, Dan. Science of marketing: when to tweet, what to post, how to blog, and other proven strategies [online]. Hoboken: Wiley, C2013 [cit. 2014-10-03]. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10687073.
HOFFMANN, Christian R. Cohesive profiling: meaning and interaction in personal weblogs. Amsterdam: John Benjamins Publishing Company, C2012. xviii, 237 s. Pragmatics & Beyond. New Series, vol. 219. ISBN 978-90-272-5624-9.
SAUERS, Michael P. Blogging and RSS: a librarian's guide. 2nd ed. Medford: Information Today, 2010. xiii, 322 s. ISBN 978-1-57387-399-4.
BRUNS, Axel. Blogs, Wikipedia, Second life, and Beyond: from production to produsage. New York: Peter Lang, C2008. x, 418 s. Digital formations, V. 45. ISBN 978-0-8204-8866-0.
Obor
Výpočetní technika
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
04.11.2014 11:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu