Bitva u Kurska (1943)
Text dotazu
Kolik celkem padlo vojáků během bitev o Kurský výběžek?
Odpověď
Dobrý den,
základní informace o bitvě u Kurska (červenec 1943) naleznete na internetu - např. Wikipedie - http://cs.wikipedia.org/wiki/Bitva_v_Kursk%C3%A9m_oblouku
Vpravo jsou přehledně zpracovány síly a ztráty.
Informace o bitvě - blog - včetně odkazů na ruské stránky se ztrátami http://www.palba.cz/viewtopic.php?t=1470&sid=d4ad85a3cdce29a04007cbc30ec0d19c
V knize
Zetterling, Niklas a Frankson, Anders. Kursk 1943: a statistical analysis. 1st pub. London: Frank Cass, 2000. xviii, 270 s. Cass series on Soviet (Russian) military experience, ISSN 1462-0960; 11. ISBN 0-7146-5052-8.
Forma, žánr: studie * statistiky
Signatura: T 198679 - knihu si lze vypůjčit domů (na 30 dní, nyní jí mám půjčenou), případně prostřednictvím meziknihovních služeb, obraťte se na knihovnu, kde máte registraci v kapitole 8 nazvané Cost of the battle (str. 111-131) jsou tabulky německých a ruských armád:
Table 8.1 Casualties suffered by the German 9th Army (4 July - 31 July, nejprve po dnech 4-11 July, týdny 5-11 July, 12-20 July, 21-31 July) Table 8.2: Casualties suffered by Army Detachment Kepmf, 4-20 July 1943 Table 8.3: Casualties suffered by 4th Panzer Army, 4-20 July 1943 Table 8.4: German casualities, June - September 1943 Table 8:5: German casualties on the Eastern Front for each army, 1 July - 31 August 1943 Table 8.6:  Casualties suffered by the Red Army during operation Zitadelle Table 8.7:  Casualties suffered by the Red Army during major operations in Summer 1943 ( Např. zde (8.7) je uvedeno Kursk defensive operation, 5-23 July Killed and Missing 70,330 Wounded 107,517 Total 177,847
Další tabulky v této kapitole se týkají Equipment losses. Kniha obsahuje i další zajímavé údaje, např. Appendix 10: Further Information on German Casualties (str. 197-208)
Pokud máte zájem o kopie výše uvedených tabulek či celé kapitoly / knihy (pro osobní potřebu), prosím, zašlete svou objednávku na zhotovení papírových kopií na adresu reference@nkp.cz
Další literatura ke studiu, např. - z online katalogu NK ČR - báze NKC https://aleph.nkp.cz/cze/nkc
Heinrici, Gotthard, Hauck, Friedrich Wilhelm a Pohlodek, Antonín, ed. Zrození bitvy: bitva u Kurska: útok na ruské pozice na frontovém výběžku u Kurska. Vyd. 1. Brno: Bonus A, 1997. 110 s. ISBN 80-85914-33-6.
Newton, Steven H. Kursk: německý pohled. 1. vyd. Brno: Jota, 2011. 517 s., [16] s. obr. příl. ISBN 978-80-7217-821-6.
Barbier, M. K. Kursk: největší tanková bitva světových dějin. České vyd. 1. Praha: Ottovo nakladatelství, 2004. 176 s. ISBN 80-7360-124-9.
Cross, Robin. Citadela: bitva u Kurska: největší tanková bitva druhé světové války. Ve Votobii vyd. 1. Olomouc: Votobia, 1996. 261 s., [16] s. il. ISBN 80-7198-070-6.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.05.2012 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu