Bitva 1638 křestané proti Turkům
Text dotazu
U kterého města porazili křestané Turky v roce 1638.
Odpověď
Dobry den, podle referencni literatury, ktera je v nasi studovne k dispozici, napr.
SKRIVAN, Ales: Lexikon svetovych dejin: 1492-1914. Praha: 2002. ISBN 80-86493-06-7 Dejiny evropske civilizace: dil II. Praha: 1995. ISBN 80-7185-011-X
pod castmi, ktere se zabyvaji tureckymi valkami, neni uvedena zadna bitva, pri ktere by v roce 1638 krestane porazili turecke vojsko.
K tomuto roku se vaze:
- v ramci turecko-perskych valek (6.) v letech 1623-1638 bylo oblehani Bagdadu Turky, ktery byl v roce 1638 dobyt Turky a tim byly valky ukonceny (zde se ovsem nejedna o vitezstvi krestanu)
Mozna mate na mysli oblehani Vidne roku 1683, kdy 12. zari byla svedena rozhodujici bitva na Kahlenbergu, kde cisarsti vojaci zvitezili (v ramci tureckych valek v letech 1683-1697).
Mozna se ovsem nejaka bitva odehrala a neni jako mnohe dalsi uvadena v referencni literature, v tomto pripade si muzete prostrednictvim napr. katalogu NKC vyhledat literaturu zadanim napr. klicovych slov valky, dejiny, Evropa - psano s diakritikou.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.02.2008 08:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu