Bit
Text dotazu
Co je bit
Odpověď
Bit je základní jednotkou informace, která se používá zejména ve výpočetní technice a informační teorii, a která může mít pouze dvě hodnoty - ty jsou obvykle popisovány jako 1 a 0. Výraz "bit" se poprvé objevil v roce 1948 v článku Clauda Shannona "A mathematical theory of communication," i když autor sám jej připisuje Jophnu W. Tukeymu, který jej použil v roce 1947 jako zkratku slov "binary digit."
Byte nebo bajt je jednotka digitální informace, která se skládá z osmi bitů, a je to nejmenší možný objem dat zpracovatelný počítačem (může reprezentovat 1 znak nebo číslo od 0 do 255). Výraz poprvé použil v roce 1956 Werner Buchholz.
Použité zdroje
Anglická Wikipedie:
https://en.wikipedia.org/wiki/Bit
https://en.wikipedia.org/wiki/Byte
Česká Wikipedie:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bit
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bajt
Shannon, Claude. A mathematical theory of communication. The Bell System Technical Journal. 1948, vol. 27, s. 379-423, 623-656.
Obor
Výpočetní technika
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
22.06.2016 08:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu