biografické údaje I.
Text dotazu
Dobrý den,potřebuji vědět kdy se narodil a zemřel JUDr. Kamil Ressler ohájce K.H.Franka. Prosím den,měsíc a rok narození a úmrtí.Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den, JUDr. Kamil (někdy psáno také Kamill) Resler se narodil 23.12.1893 v Pardubicích a zemřel 11.7.1961 v Praze.
Tyto informace můžete nalézt např. v:
* Databázi Národních autorit NK ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/aut
* TOMEŠ, Josef a kol. Český biografický slovník XX. století. III. díl, Q-Ž. Praha : Litomyšl: Ladislav Horáček - Paseka, 1999. Str. 36. ISBN 80-7185-247-3.
* CHURAŇ, Milan a kol. Kdo byl kdo v našich dějinách ve 20. století. II., N-Ž. Praha: Nakladatelství Libri, 1998. Str. 103. ISBN 80-85983-64-8 - tato publikace je také dostupná na internetových stránkách nakladatelství Libri - http://www.libri.cz/databaze/kdo20/ .
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.11.2008 18:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu