biografické údaje II.
Text dotazu
Dobrý den,potřeboval bych zjistit den,měsíc a rok narození a úmrtí těchto dvou osob - Pavol David a Rudolf Strechaj, předobrazy románu Ladislava Mňačka Jak chutná moc. Dále prosím o to stejné u Jarmily Taussigové-Potůčkové ( česká komunistka a spisovatelka) Předem děkuji
Odpověď
Dobrý den, Pavol David se narodil 19.3.1899 v Kátově, okres Senica, a zemřel 5.12.1970 v Bratislavě. Rudolf Strechaj se narodil 25.7.1914 v Čachticích, okres Trenčín, a zemřel 28.7.1962 v Praze. Jarmila Taussigová-Potůčková se narodila r. 1914 a stále žije v Brně, je jí 94 let. Bližší informace k její osobě se nám nepodařilo zjistit.
Použité zdroje:
* Databáze Národních autorit NK ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/aut
* TOMEŠ, Josef a kol. Český biografický slovník XX. století. III. díl, Q-Ž. Praha : Litomyšl: Ladislav Horáček - Paseka, 1999. Str. 205. ISBN 80-7185-247-3.
* Slovenský biografický slovník (od roku 833 do roku 1990). Mastin: Matica slovenská, 1986. Str. 450.
* http://www.ct24.cz/kultura/27991-dokument-o-jarmile-taussigove-potuckove-pribeh-nenapadne-strazkyne-idealu/
Dovolujeme si Vás upozornit, že služba Ptejte se knihovny neslouží k soustavnému zodpovídání stejných typů dotazů, poskytuje spíše návod jak podobné informace získat. Pro nalezení životopisných informací dalších osob, prosím, využijte  výše zmíněné zdroje, popř. další biografické zdroje dostupné v knihovnách.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.11.2008 18:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu