Biogenní aminy v potravinách živočišného původu
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se něco dozvěděla o biogenních aminech, jejich vzniku, reakcích, významu pro organismus, výskytu v živočišných potravinách.
Odpověď
Dobrý den,
o biogenních aminech by jste mohla najít neco v techto knihach:
Current Neurochemical and Pharmacological Aspects of Biogenic Amines :
Their Function, Oxidative Deamination and Inhibition / Ed. by Peter M. Yu.
-- Amsterdam : Elsevier, 1995.  -- 14, 358 s.  -- (Progress in Brain
Research ; Vol. 106) ISBN: 0-444-80104-9 ISBN: 0-444-81938-X
Seminář o stanovení aminokyselin s mezinárodní účastí (3. : 2002 : Brno,
Česko) III. seminář o stanovení aminokyselin s mezinárodní účastí :
sborník příspěvků z III. semináře věnovaného stanovení aminokyselin :
Brno, 13. června 2002.  -- Brno : Mendelova zemědělská a lesnická
univerzita, 2002.  -- 36 s. : il.. ISBN: 80-7157-590-9 (brož.)
Fortifikace potravin biogenními prvky, bílkovinami a aminokyselinami /
vypracovali F. Werfel, M. Pohlová. --  Praha : Výzkumný ústav
potravinářského průmyslu, Středisko technických informací potravinářského
průmyslu, 1972. -- 268, 4, 6 s. "SZ 142"--Obálka. -- Obsahuje bibliografii
Zborník z X. celoštátnej konferencie "Cudzorodé látky v poživatinách" : 6.
- 8. mája 1981, Grandhotel Praha, Tatranská Lomnice - Vysoké Tatry. --
Košice : ČVTS Dom techniky, 1981. -- 123 s. Obálkový název: Cudzorodé
látky v poživatinách : zborník
Nebo např. v těchto článcích:
Vliv vybraných produkčních parametrů na obsah biogenních aminů ve
fermentovaných masných výrobcích / T. Komprda, P. Sládková, V. Dohnal. --
4 il. Český text, anglický abstrakt 2 tabulky, 2 grafy. -- Literatura na
s. 40-41 (9 zázn.) In: Maso. -- ISSN 1210-4086. -- Roč. 22, č. 5 (2011),
s. 39-41
Alergie na maso a masné výrobky / Josef Brychta, Hana Bulawová, Eva
Klímová. --  2 il 1 tabulka, 1 graf. -- Literatura na s. 34 (13 zázn.) In:
Maso. -- ISSN 1210-4086. -- Roč. 21, č. 5 (2010), s. 31-34
Alergie a nepříznivé reakce organismu na ryby a výrobky z nich / Josef
Brychta, Eva Klímová, Hana Bulawová. --  4 il. Barev. fot.. -- Literatura
na s. 26 (19 zázn.) In: Maso. -- ISSN 1210-4086. -- Roč. 21, č. 2 (2010),
s. 23-26
Biogenní aminy v drůbežím mase / Leo Gallas, Eva Standarová, Ladislav
Steinhauser. --  2 il. tabulky. -- Literatura na s. 56 (9 zázn.) In: Maso.
-- ISSN 1210-4086. -- Roč. 20, č. 2 (2009), s. 52, 54-56
Pokud byste měla zájem o další seznam literatury, jedná se již o
vypracování rešerše, což je služba placená.
Obor
Zemědělství
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
10.04.2012 15:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu