Biochemické procesy v kávovém zrně od sklizně po pražení

Text dotazu

Dobrý den, prosím o doporučení zdroje informací o biochemických procesech v kávové zrně od zpracování kávy u farmářů (fermentace, sušení) po pražení (Maillardovy reakce, aj.). Life-stylové knihy o kávě, například od Petry Veselé, mám. Zajímají mě více vědecké zdroje ohledně těchto procesů. Pražím kávu a chci více porozumět tomu, co se děje s kávou než se dostane zákazníkům. Zároveň nejsem chemik.

Děkuji.

Odpověď

Dobrý den,


snažili jsme se najít literaturu, kterou žádáte.

Většinou jde o anglické tituly:

 https://aleph.uzei.cz/F?func=direct&doc_number=000119161&local_base=UZP01&format=999

https://aleph.uzei.cz/F?func=direct&doc_number=000210770&local_base=UZP01&format=999

https://aleph.uzei.cz/F?func=direct&doc_number=000079802&local_base=UZP01&format=999

https://acta.mendelu.cz/media/pdf/actaun_2016064041279.pdf

https://www.researchgate.net/publication/288806043_Elemental_analysis_of_coffee_A_comparison_of_ICP-MS_and_AAS_methods

https://www.researchgate.net/publication/226641720_Evaluation_of_sensory_attributes_of_coffee_brews_from_robusta_coffee_roasted_under_different_conditions

https://aleph.uzei.cz/F?func=direct&doc_number=000135050&local_base=UZP02&format=999

https://acta.mendelu.cz/58/4/0177/

https://aleph.uzei.cz/F?func=direct&doc_number=000127827&local_base=UZP02&format=999

https://aleph.uzei.cz/F?func=direct&doc_number=000111423&local_base=UZP02&format=999

https://aleph.uzei.cz/F?func=direct&doc_number=000097639&local_base=UZP02&format=999

https://aleph.uzei.cz/F?func=direct&doc_number=000096313&local_base=UZP02&format=999

https://aleph.uzei.cz/F?func=direct&doc_number=000084473&local_base=UZP02&format=999

https://aleph.uzei.cz/F?func=direct&doc_number=000065180&local_base=UZP02&format=999

 

Doporučujeme, sledovat u publikací, popř. článků, seznam použité literatury - možná se vám i z toho bude něco hodit.

 

Obor

Zemědělství

Okres

Praha

Knihovna

Knihovna Antonína Švehly

Datum zadání dotazu

04.12.2018 10:00

Přidat komentář

Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.

Kolik je 4+4 ?

Hledání v archivu