Bibliografie SNDK
Text dotazu
Prosím o informaci, zda existuje soupis knih
vydaných nakladatelstvím SNDK do doby, než se přejmenovalo na Albatros, a
jestli je možno takovou bibliografii mít. Děkuji srdečně.
Odpověď
Dobrý den,
soupisy knih vydané SNDK, od jeho vzniku do doby než změnilo název na Albatros, existují, byly vydány ve dvou částech:
1) Bibliografický soupis 1949-1963 : Státní nakladatelství dětské knihy, Praha / Zprac. Jan Šnobr ; Marie Majerová: Klíč otvírající ostrov pokladů, [předml.] ; Fot.: Jitka Pavlíková. -- Praha : SNDK, 1966 (Liberec : SG 01).
651, [3] s. : [36] s. obr., barev. obr. a fot. příl. ; 8°.
Rejstříky zprac. autor, spoluprac. Olga Štrosová. Obálka a vazba: Zdeněk Mlčoch. Neprodejné. 3000 výt.
2) Bibliografický soupis 1964-1968 / Státní nakl. dětské knihy, Praha ; Zprac. Miroslav Petrtýl ; Předml. Jaroslav Seifert; Václav Stejskal: Pokus o socialistickou kulturní revoluci, doslov. 1. vyd. Praha: Albatros, 1970 (Čes. Těšín: Tisk 3). -- 421, [3] s. : [6] s. barev. obr. příl. ; 8°. Vyd. k 20. výročí SNDK. Jmenné rejstříky. Rejstřík překladový a podle obsahu.
Bibliografie tohoto typu byly většinou neprodejné, vydávané pro interní potřebu mimo běžné distribuční kanály. Proto je budete moci získat zřejmě pouze prostřednictvím knihoven.
Záznamy obou výše uvedených bibliografií můžete nalézt v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc), avšak pouze bibliografii z let 1949-1963 je možné vypůjčit k prezenčnímu studiu do studovny. Dokument si můžete objednat buď přímo v budově NK ČR, v Klementinu, pomocí objednacího lístku, nebo elektronicky prostřednictvím naskenovaných katalogů Katif (http://katif.nkp.cz). V záložce katalogy zvolte Generální katalog II, dále skříň ŠIKL - THUR, zásuvku ŠMI-ŠN a číslo záznamu 1052 (signatura 54 H 35109). Objednávku naleznete pod odkazem Objednat titul v horní liště. Pokud vyplníte i svoji emailovou adresu, budete o průběhu a stavu objednávky bezprostředně informován, doba expedice ze skladu trvá přibližně 2 hodiny. Pro zadání objednávky nemusíte mít čtenářský průkaz NK ČR, pro vyzvednutí dokumentu ve studovně však již ano.
Bibliografie z let 1964-1968 je v NK ČR dostupná pouze v rámci Národního konzervačního fondu, který se běžně nepůjčuje a podléhá badatelskému režimu.
Další informace, včetně podmínek pro případné vypůjčení z tohoto fondu naleznete na našich stránkách - http://www.nkp.cz/pages/page.php3?ge=sluz_konzervacni_fondy.htm
Uvedené bibliografie mají ve fondu také jiné české knihovny, např. Vědecká knihovna v Olomouci nebo Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje, tyto informace si můžete vyhledat pomocí Souborného katalogu ČR
(http://aleph.nkp.cz/cze/skc) nebo případně prostřednictvím portálu Jednotné informační brány (http://www.jib.cz).
Knihovny také nabízejí reprografické služby, v NK ČR si můžete ze svazku dostupného do studovny pořídit papírové kopie na samoobslužné kopírce (1 strana formátu A4 stojí 2,-), případně Vám kopie můžeme zhotovit na objednávku (zde kromě ceny za kopie účtujeme také poplatek za přípravu předlohy v hodnotě 30,-, při zasílání poštou navíc balné 35,- a poštovné dle tarifů České pošty s.p.). Exempláře z Národního konzervačního fondu je možné kopírovat pouze na objednávku, cena za 1 stranu A4 je v takovém případě 5
Kč.
Podrobnější informace k reprografickým službám jsou k dispozici na adrese http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_repr.htm
Další užitečné odkazy:
* Základní informace a přehled služeb NK ČR -
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Jak_to_tady_chodi&submenu3=98
* Ceník placených služeb a poplatků NK ČR -
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cenik.htm#12
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.09.2010 07:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu