Bibliofilie - odborná literatura
Text dotazu
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o vyhledání odborné literatury s tématikou "bibliofilie" pro odbornou esej, případně i o sekundární literaturu.
Předem děkuji a přeji pěkný den
Odpověď
Dobrý den,
z databáze knihovnické literatury – KKL (https://aleph.nkp.cz/cze/kkl) jsme vybrali několik monografií a článků, které se bibliofilii věnují z obecného hlediska, další si můžete v databázi vyhledat zadáním výrazu bibliofilie do pole Předmět:
* DYRYNK, Martin. Bibliofilské hnutí v českých zemích (Geneze, bilance, realita, vize). Krok, 2008, 5(3), s. 19-25. ISSN 1214-6420. Dostupné také z: https://www.vkol.cz/data/soubory/krok/krok0803.pdf
* BRADÁČ, Ludvík. Bibliofilské knihy: (Připomínka ... dvacetileté samostatné práce): 1909-1929. Praha: L.Bradáč, 1929. 13 s.
* ŠEDINOVÁ, Petra. Česká bibliofilie po roce 1949. Část 1. Čtenář, 1998, 50(11), s. 335-336. ISSN 0011-2321. Dostupné také z (pouze z počítačů v NK ČR): https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:fc359551-2e45-11e6-a344-5ef3fc9ae867
* JAVŮREK, Josef. České bibliofilské knihy. Část 1. Čtenář, 1995, 47(7-8), s. 284-287. ISSN 0011-2321. Dostupné také z (pouze z počítačů NK ČR): https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:fb7abec0-3240-11e6-a3d3-001018b5eb5c
* JAVŮREK, Josef. České bibliofilské knihy. Část 2. Čtenář, 1995, 47(9), s. 326-328. ISSN 0011-2321. Dostupné také z (pouze z počítačů NK ČR): https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:ee003be0-323f-11e6-a3d3-001018b5eb5c
* BRADÁČ, Ludvík et al. Československé knihovnictví. Vyd. 1. Praha: Československý Kompas, 1925. 612 s. Dostupné také z (pouze z počítačů NK ČR): https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:05aaa770-8736-11e2-aa2b-005056827e51
- kapitola s názvem Bibliofilie od Jarmila Krecara
* BOGENG, Gustav A. E. Knihomilství. V Praze: B. Moser, Elzevir, 1931. 199 - [V] s. Dostupné také z (pouze z počítačů NK ČR): http://kramerius5.nkp.cz/view/uuid:76d5c990-9864-11e2-9a9f-005056827e51
* HORA, Michal. České a moravské moderní bibliofilie v Národní knihovně ČR. Čtenář, 2010, 62(1), s. 15-20. ISSN 0011-2321. Dostupné také z: https://svkkl.cz/ctenar/clanek/1954
- článek obsahuje i odkazy na další sekundární literaturu
* ŠEDINOVÁ, Petra. Soudobá česká bibliofilie. Čtenář, 1998, 50(12), s. 367-368. ISSN 0011-2321. Dostupné také z (pouze z počítačů NK ČR): http://kramerius5.nkp.cz/view/uuid:1800ba50-2e49-11e6-a344-5ef3fc9ae867
* JAVŮREK, Josef. Typografové a počátky české krásné knihy. Čtenář, 1994, 46(5), s. 164-166. ISSN 0011-2321. Dostupné také z (pouze z počítačů NK ČR): http://kramerius5.nkp.cz/view/uuid:404f56c0-44f0-11e6-8746-005056825209
* BROUSEK, Josef. Česká bibliofilská vazba. Knihařský bulletin, 1997, 3(2), s. 9-11. ISSN 1211-1759.
Pro další hledání je možné využít také např. Bibliografii české literární vědy (od r. 1945, http://biblio.ucl.cas.cz), kterou buduje Ústav pro českou literaturu AV ČR, zde by však vzhledem k množství záznamů bylo nutné zadat již konkrétnější dotaz.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.02.2020 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu