Bible, překlady
Text dotazu
Prosím vás, je možné zjistit do kolika jazyků byla přeložena celá Bible nebo její části?
Odpověď
Dobrý den, encyklopedie Universum : všeobecná encyklopedie. (Vyd. 1.. -- Praha : Odeon, 2000-2001. -- 10 sv. : il. (některé barev.), mapy, portréty) uvádí, že do roku 1983 byla Bible přeložena do 1785 jazyků.
On-line encyklopedie Wikipedia uvádí, že celá Bible nebo její část byla přeložena do více než 2 100 jazyků. Každého roku se jí vydává více než 60 miliónů výtisků. (http://cs.wikipedia.org/wiki/Bible#Modern.C3.AD_p.C5.99eklady).
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.02.2008 14:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu