Bible kralická
Text dotazu
Dotaz od čtenáře:
"Máte prosím k nahlédnutí vydání Bible kralické z roku 1915 , v překladatelské úpravě Jana Karafiáta?
Vyšlo to v roce 1915 v britské biblické společnosti v Londýně a k nám se to fyzicky asi dostalo až po válce.
Je to veliká ostuda českého národa.
Vyšlo to v roce 1915 u biblické mezinárodní společnosti v Londýně.
K nám se to dostalo až po válce.
Sám Karafiát dostal ten výtisk do roku
v roce 1919.
Mám více zdrojů, ale zde např z wikipedie.
Z teologické fakulty Jana Husa mi napsali, že se to od normální Bible kralické nepozná.
Jen podle roku vydání 1915.
A že to není v elektronické podobě a že neví, kde, jedině snad nějaký antikvariát.
V úctě a s velikým díkem, myslím, že to Karafiátovi dlužíme".
Nevíte, kde bych to mohl vidět?
Odpověď
Dobrý den,
dle souborného katalogu ČR (báze SKC dostupná na adrese http://aleph.nkp.cz/F/) by popisu od čtenáře mohl odpovídat následující titul:
* Nový Zákon Pána a Spasitele našeho Ježíše Krista: text kralický z roku 1613 podlé původního textu opravený. Vydání jubilejní. V Praze: Nákladem britické i zahraniční společnosti biblické, 1915. 730 s.
Kniha se nachází  ve fondu Národní knihovny, objednala jsem ji, ale nikde v ní není zmíněno jméno  Jana Karafiáta. Podle informací ve Wikipedii, ze které Váš čtenář čerpal (http://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Karafi%C3%A1t), by se však mohlo jednat o tuto knihu.
Kniha je podle Souborného katalog dále ve fondu Centrální katolické knihovny Univerzity Karlovy Praha.
Pokud by chtěl čtenář využít také antikvariáty, doporučujeme vyhledávaní http://muj-antikvariat.cz/
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.05.2014 09:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu