berní rula kraje Čáslavského
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak se mohu dostal k výpisu z Archivu země české v Praze z berní ruly kraje Čáslavského ze dne 2. března 1654 pro obec Lípu ? Popř. k výpisu z hlavní knihy Josefského katastru z 10. srpna 1788 kde bych se mohl dočíst, kdo byl držitelem gruntů a popisných čísel ve vesnici Lípa, která v té době náležela panství Střítežskému ?
Děkuji a zdravím
Odpověď
Dobrý den !
Co se týká kraje čáslavského, doporučuji obráttit se na Vaši místní knihovnu s požadavkem na následující publikaci  :
Beneš, František, ed. Berní rula. 11, Kraj Čáslavský II. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1955. [2] s., s. 463-1066, [1] s. Publikace vědecké literatury.
popř. také :
Červený, Václav, ed. a Červená, Jarmila, ed. Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. 1. vyd. Praha: Libri,
Obor
Antropologie, etnografie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
12.09.2017 13:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu