Berní rula, generální rejstřík
Text dotazu
Chtěla bych se zeptat, zda se ve výše uvedeném dokumentu nachází jméno Rosenkranz ,mělo by být na Slánsku.
Odpověď
Dobrý den,
rejstřík k Berní rule neuvádí žádnou osobu se jménem Rosenkranz, která by pocházela z okolí Slaného. Poměrně velké množství osob tohoto jména ovšem žilo na Litoměřicku.
V rámci okresu Litoměřice jsou v Berní rule uvedení následující osoby daného jména (v různých jazykových obměnách):
* Rosenkranc, Mariána, věs: Březno, panství: Lovosice, sedlák
* Rosenkrancová, Anna, ves: Česká kamenice, panství: Česká Kamenice, zahradník
* Rosenkrancová, Anna, ves: Žďár, panství: Všeobořice, chalupník
* Rosenkrancz, Jakub, ves: Sovolusky, panství: Krásné Březno, sedlák
* Rosenkrancz, Jiří, Krásný Les, panství: Krásný Les, sedlák
* Rosenkrancz, Jiřík, Velké Žernoseky, panství: Velké Žernoseky, šenkýř
* Rosenkrantz, Jan, ves: Knínice, panství: Všebořice, chalupník
* Rosenkrantz, Kryštof, ves. Knínice, panství: Všebořice, sedlák
* Rozenkrantz, Marie, obec: Modlany, panství: Soběchleby
Zdroj: ČERVENÝ, Václav, ed. a ČERVENÁ, Jarmila, ed. Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. 1. vyd. Praha: Libri, 2003. 2 sv. ISBN 80-7277-058-6.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
03.06.2013 13:13
Petr Linda píše:
Úterý 17.12.2024 23:18
Dobrý den, prosím jsou v generál. rejstříku Berní ruly zmiňována jména Linda Lynda v okolí Spáleného poříčí případně Plzně? Děkuji moc.
PSK - admin píše:
Středa 18.12.2024 13:54
Dobrý den,
v generálním rejstříku berních rul jsme dohledali tyto výskyty osob s příjmením Linda/Lynda:
Linda, Balcar; kraj Hradecko; obec Rtyně v Podkrkonoší; soudní okres Úpice; panství/statek Náchod; pozn.: rolník
Linda, Jan; kraj Hradecko; obec Maršov; soudní okres Úpice; panství/statek Náchod; pozn.: rolník
Linda, Jan; kraj Hradecko; obec Sendražice; soudní okres Jaroměř; panství/statek Smiřice a Hoříněves; pozn.: podruh
Linda, Jan; kraj Plzeňsko; obec Soustov; soudní okres Kdyně; panství/statek Miletice; pozn.: sedlák (tento záznam je uveden 2x)
Linda, Jiřík; kraj Bechyňsko; obec Branišov; soudní okres i panství/statek České Budějovice; pozn.: sedlák
Lynda, Daniel; kraj Čáslavsko, obec a soudní okres Čáslav; pozn.: pekař
V samostatné publikaci Berní ruly (Kraj plzeňský) z roku 2003 se hledaná příjmení nevyskytují.
Zdroje:
ČADKOVÁ, Iva a Magda ZAHRADNÍKOVÁ. Berní rula, Sv. 25, Díl III: Kraj plzeňský. V Praze: Státní ústřední archiv, 2003, s. 731-1126. ISBN 80-86712-04-4.
ČERVENÝ, Václav a Jarmila ČERVENÁ. Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. Praha: Libri, 2003. sv. 1, 1047 s. ISBN 80-7277-058-6.
S pozdravem
služba PSK
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu