Berní rula
Text dotazu
: Dobrý den, prosím o zjištění, zda se v Berní rule Prácheňského kraje vyskytuje v obci Putkov (Budkov), případně jinde na panství Volyně, příjmení Škopek. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
Berní rula - kraj Prácheňský neuvádí v obci Putkov žádnou osobu se jménem Škopek. Toto příjmení je ovšem v Prácheňském a Plzeňském kraji zaznamenáno ve zmiňovaném dokumentu několikrát.
Nejblíže k uvedené obci se vyskytuje ve vsi Ptákova Lhota.
Žil zde Vavřinec Škopek, chalupník.
V rozšířeném okolí se toto jméno objevuje ještě v obci Žárovná (Štěpán Škopek, sedlák) a Předslavicích (Jiřík Škopek, sedlák).
Výskyt dalších osob tohoto jména na území České republiky naleznete v rejstříku k berní rule:
* ČERVENÝ, Václav, ed. a ČERVENÁ, Jarmila, ed. Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. 1. vyd. Praha: Libri, 2003. 2 sv. ISBN 80-7277-058-6.
Použitá literatura:
* HAAS, Antonín, ed. Berní rula. 27, 1. díl, Kraj Prácheňský. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1954. 443 s.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.06.2013 08:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu