-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den bylo by prosím možné zjistit zda se v generálním rejstříku Berni Ruly vyskytuje jméno Vavruška z okolí Havlíčkova Brodu a Vilémova? Dále pak Švejda okolí Tábora? Děkuji
Dobrý den,
ke jménu Švejda se váží tyto záznamy:
Švejda, Jan. Kraj: Be, list II, díl 363, obec Chýnov, soudní kres Tábor, panství/statek Chýnov, pozn. Krejčí, strana rejtříku: 1864
Švejda Pavel. Kraj: Be, list ii, díl 435, obec Jedlany, soudní okres Tábor, panství/statek Chotoviny, pozn. Chalupník, strana rejstříku: 1865
u jména Vavruška jsou informace skromnější.
Vavruška. Kraj Čáslavský. Záznam uvádí pouze ok Čáslav, Habry, strana rejstříku 1993
Obě jména lze nalézt i v záznamech z jiných lokalit.
ČERVENÝ, Václav a Jarmila ČERVENÁ. Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. Sv. II, M-Ž. Praha: Libri, 2003, S. 1048-2188. ISBN 80-7277-058-6.
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
--
Knihovna Filozofické fakulty UK
15.06.2022 11:32
Chtěl bych se zeptat, zda se v berní rule Kladska nachází přijmení Sternberger nebo podobné.
Děkuji